Άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης της εκπαιδευτικού, Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία είχε πιάσει τον γιο του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει και έπειτα απολύθηκε από τη θέση της, αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.
 
Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από συνάντηση που είχε ο υπουργός με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Αυγούστου η ΟΙΕΛΕ είχε καταθέσει αίτημα προς τον Κ. Γαβρόγλου ώστε να ανοίξει ο φάκελος.
 
Ο υπουργός ζήτησε από τους νομικούς του συμβούλους να υποβάλουν άμεσα πόρισμα μετά τη μελέτη όλων των στοιχείων — δηλαδή των πρακτικών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των εγγράφων που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ και των στοιχείων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.
 
Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο με την ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού, ο οποίος στάθηκε σε ένα άρθρο του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη, που ισχυρίστηκε ότι η όλη υπόθεση ήταν ένα «fake news του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι η πλευρά Σαμαρά δικαιώθηκε πλήρως δικαστικά. 
 
Απέναντι στις νέες αποκαλύψεις που έκανε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ο Α. Σαμαράς απάντησε με δύο εξώδικα προς τον Μ. Κουρούτο αλλά και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.