«Η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια εδώ και τρία χρόνια, αν δεν είχε επικρατήσει ο αντιμνημονιακός λαϊκισμός της Πρώτης Φοράς Αριστεράς» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τη λήξη του τρίτου μνημονίου για την Ελλάδα.
 
«Προσβάλλουν τη νοημοσύνη του μέσου Έλληνα πολίτη που ζει σε καθεστώς ασφυξίας, εξαιτίας του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου, στο οποίο μας οδήγησαν οι τραγικοί χειρισμοί Τσίπρα- Βαρουφάκη. Η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια εδώ και τρία χρόνια, αν δεν είχε επικρατήσει ο αντιμνημονιακός λαϊκισμός της Πρώτης Φοράς Αριστεράς. Αν δεν είχαν εξαπατήσει και δεν είχαν σπείρει τη διχόνοια στην κοινωνία» πρόσθεσε.
 
Τέλος, υποστήριξε ότι «οι υποκινητές του διχασμού, σήμερα, πανηγυρίζουν. Όχι, όμως για πολύ. Το κόστος από την καταστροφική διακυβέρνησή τους τιμολογείται από 86 έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Το “μάρμαρο” το έχει πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός. Σύντομα, θα το πληρώσουν και οι ίδιοι».
 
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο ραδιόφωνο του News24/7, είπε ότι «ο Τσίπρας είναι ό,τι πιο χυδαίο και τοξικό έχει εμφανιστεί στη χώρα μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενώ βγάζει προς τα έξω ένα μελίρρυτο πρόσωπο, το πραγματικό του πρόσωπο είναι ο κ. Πολάκης. Ο Τσίπρας καμουφλάρεται στο εξωτερικό και καλλιεργεί την πόλωση στο εσωτερικό. Δεν υπάρχει καμία στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο. Ο Θεοδωράκης δυο καλές κουβέντες είπε για τον Τσίπρα και καταστράφηκε. Οταν προαναγγέλλει συλλήψεις πολιτικών αντιπάλων μέσω του ΥΠΑΜ θα περίμενε κανείς απ όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να αντιδράσουν. Γιατί αυτά δεν συμβαίνουν σε καμία δημοκρατική χώρα του κόσμου».
 
Για την Novartis σχολίασε ότι «όσοι έστησαν τη σκευωρία Novartis θα πάνε στο σκαμνί. Για να υπάρξει κανονικότητα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι στο μέλλον όσοι κάνουν σκευωρίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων θα τιμωρούνται. Εχουν ψάξει τους λογαριασμούς μου και των συγγενών μου και δεν βρήκαν τίποτα. Θα βγάλουμε τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες και θα βρούμε τους σκευωρούς».