Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του νοσοκομείου που δημοσιεύει το Documentonews.gr, και συγκεκριμένα της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, το έγγραφο της ιατρικής γνωμάτευσης φέρει την υπογραφή ιατρού που δεν ήταν αρμόδια για να το υπογράψει.

Επίσης, ο Ευαγγελισμός διαπιστώνει πως το εν λόγω έγγραφο δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης θεραπείας ύπνου (c-pap), ενώ προβληματική κρίνεται και η ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς δεν έχει υπογραφεί από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρεται σε «άλλες πληροφορίες» που θέλουν πανεπιστημιακό καθηγητή α' βαθμίδας να έχει υπογράψει ιατρική βεβαίωση πως ο Αρ. Φλώρος πέρασε από το μηχάνημα c-pap, ενώ αναφέρει πως παραμένει άγνωστο το πότε υπεγράφη η δεύτερη γνωμάτευση.

Το έγγραφο της απάντησης του Ευαγγελισμού:

Τι απαντάει ο Φλώρος

Από την πλευρά του, σε επικοινωνία του με το Documento ο Αριστείδης Φλώρος διαψεύδεις το περιεχόμενο της επιστολής, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω γιατρός δεν τον εξέτασε ποτέ. Προσθέτει ότι παρέμεινε στο νοσοκομείο για εξετάσεις για 24 ώρες ως κρατούμενος και στη συνέχεια η σχετική γνωμάτευση απεστάλη από το νοσοκομείο στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού την οποία υπέγραφε ο κ. Ζακυνθινός υπεύθυνος του αρμόδιου τμήματος του Ευαγγελισμού.

Η βεβαίωση για τις παραπάνω εξετάσεις όπως υποστηρίζει βρίσκεται στον φάκελό του στο ΚΕΠΑ.

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο:

Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμός…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρίας Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ» είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

Π. Γκουλάκη – Μητσάκη