Στη θέση τους μπαίνουν σιγά-σιγά τα κομμάτια του παζλ για την υπόθεση της αποφυλάκισης του καταδικασμένου σε 21 χρόνια φυλάκισης για το σκάνδαλο 270 εκατ. ευρώ της Energa και Hellas Power, Αριστείδη Φλώρου, καθώς το Σάββατο αποκαλύφθηκε πως οι εξετάσεις με τις οποίες εξασφάλισε το «πολυπόθητο« ποσοστό αναπηρίας του 70% που τον έφερε εκτός φυλακής, άνηκαν σε άλλον ασθενή.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, η σπιρομέτρηση που έγινε στον Ευαγγελισμό δεν ανήκει στον Αριστείδη Φλώρο. Παράλληλα, φέρεται να υπάρχει και δεύτερο έγγραφο το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείου, στο οποίο πιστοποιείται η πάθηση. 
 
Όπως τονίζεται, ο γιατρός που υπογράφει και το συγκεκριμένο έγγραφο αρνείται πως έχει εξετάσει τον Αρ. Φλώρο και έχει βάλει την υπογραφή του, ενώ το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει στο αρχείο του Ευαγγελισμού. Σημειώνεται επίσης πως το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έχει διαβιβαστεί στο σωφρονιστικό κατάστημα.
 
Μάλιστα, μετά την αποκάλυψη της ιατρού Καλλιρρόης Λάμπρου στο TPP πως ουδέποτε εξέτασε ή υπέγραψε οποιαδήποτε γνωμάτευση για τον Αρ. Φλώρο, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα» το αρνήθηκε εξίσου και ο έτερος που φέρεται να είχε υπογράψει, διευθυντής της Α' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Σπύρος Ζακυνθινός.
 

Στο μικροσκόπιο οι καθηγητές

 
Αξίζει να σημειωθεί πως δημοσίευμα του News247 υποστηρίζει πως τρεις καθηγητές της Ιατρικής έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο των αρχών που επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι των αποκαλύψεων, την ώρα που σε δικαστικό επίπεδο έχει αναλάβει την έρευνα η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Όπως αναφέρεται, θα υπάρξει άνοιγμα λογαριασμών για ενεργητική και παθητική δωροδοκία.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες επικεντρώνονται σε καθηγητή Ψυχιατρικής, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει σχετικό πιστοποιητικό και στη Βίκυ Σταμάτη, ενώ αναφέρεται πως είναι επικεφαλής της ομάδας του νοσοκομείου που δίνει πιστοποιητικά σε κρατούμενους επί έξι χρόνια. Ο δεύτερος καθηγητής είναι εκείνος που έδωσε τη βεβαίωση για την επιληψία, ενώ ως τρίτο πρόσωπο αναφέρεται ένας μεταπτυχιακός, που βαρύνεται με τις υποψίες για την πλαστογράφηση της υπογραφής Λάμπρου.
 

Πολιτική σύγκρουση γύρω από τις αποκαλύψεις 

 
Κατακόρυφα αύξησαν την ένταση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, αναφορικά με την εμπλοκή του ανηψιού και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Αλέξανδρου Δημητριάδη, με τις οικονομικές δραστηριότητες του Αριστείδη Φλώρου.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γρηγόρης Αλέξανδρος Δημητριάδης, ανηψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμβουλος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται να εμπλέκεται με τις οικονομικές δραστηριότητες της οικογένειας Φλώρου. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Γρ. Δημητριάδης έχει ήδη καταθέσει πως είναι εκείνος που διαχειρίστηκε το θέμα των offshore εταιρειών, μέσω των οποίων συντελέστηκε η απάτη της Energa.
 
Πιο ειδικά, το δημοσίευμα περιγράφει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Αρ. Φλώρου και Γρ. Δημητριάδη, με τους δύο άνδρες να συστήνουν εταιρεία υπό την επωνυμία «ΑΡ ΦΛΩΡΟΣ ΓΡ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ» το 2009, ενώ μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για την Energa το 2011 εμφανίζονται να αλλάζουν το όνομά της σε Prior Ενεργειακή ΑΕ. Οι δύο άνδρες δεν εμφανίζονται πλέον στη διοίκηση, ενώ τους αντικαθιστούν οι Σπύρος Αποστολόπουλος, Γεράσιμος Κουρεμένος και Ευάγγελος Μπούκας.
 
Οι παραπάνω αποκαλύψεις προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, με το πρωθυπουργικό γραφείο να επιτίθεται στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας εξηγήσεις, απευθύνοντας το ερώτημα «Υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο σε αυτόν τον τόπο πίσω από το οποίο να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του;», ενώ άφησε αιχμές και για την εμπλοκή του Μάκη Βορίδη με την υπεράσπιση του καταδίκου. 
 
Η πρωθυπουργική ανακοίνωση απαντήθηκε άμεσα από τη Νέα Δημοκρατία, που έκανε λόγο για «συκοφαντίες» και εκστρατεία λάσπης, απειλώντας με μηνύσεις και την εκλογική ήττα του Αλέξη Τσίπρα.
 
Στην απάντησή της, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται ακόμη προσωπικά στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, κάνοντας λόγο για «πολιτική αλητεία», δίχως ωστόσο να δίνει εξηγήσεις για την εμπλοκή του συγγενή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την υπόθεση. Πάντως, η ΝΔ υποστήριξε στην απάντησή της ότι ο Γρ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας του Αρ. Φλώρου, σημειώνοντας πως συνέβαλε μάλιστα καθοριστικά στην προφυλάκισή του.
 
Η απάντηση, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν αρκετή για το Μέγαρο Μαξίμου, που επανήλθε κάνοντας λόγο για «αμηχανία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας πως ο Γρ. Δημητριάδης «συνεργάστηκε αφού τον έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη».
 
Το απόγευμα της Κυριακής, ο ίδιος ο συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, Γρ. Δημητριάδης, προχώρησε σε δημόσια δήλωση μέσω κοινωνικών δικτύων, προαναγγέλλοντας και εκείνος αγωγή και μήνυση κατά του Κ. Βαξεβάνη.