Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπη του σταθμού, ο Πορτοσάλτε κατήγγειλε στοχοποίηση του ίδιου και της οικογένειας του και «αλητεία», τονίζοντας ότι «νιώθω σαν τους Εβραίους της γειτονιάς στη Γερμανία με τον Χίτλερ και τους ναζί»

Το σχόλιο περί «στοχοποίησης» της οικογένειάς του, έρχεται μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Documento» το Σάββατο, ότι η σύζυγος του Άρη Πορτοσάλτε,  Δέσποινα Κουτσομητροπούλου, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και μάλιστα, από το 2017 είναι αποσπασμένη στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας

«Η σύζυγος δεν είναι παρακολούθημα κανενός και δουλεύει όπου γουστάρει» απάντησε ο ίδιος, κάνοντας λόγο και «σεξιστικό λίβελο» και σχολιάζοντας υβριστικά τον εκδότη του «Documento», Κώστα Βαξεβάνη.


Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Α. Πορτοσάλτε κατήγγειλε πως άγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα έξω από το σπίτι του και με δηκτικό τρόπο ανέφερε προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι «η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό».


Ωστόσο, ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει με σαρκαστική διάθεση την απειλητική επιστολή που είχε λάβει τον Φεβρουάριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ. Η επιστολή ανέφερε «έχουμε  τρεις σφαίρες για σένα», με τον Α. Πορτοσάλτε να αντιμετωπίζει ως «ξεκαρδιστική κωμωδία» το περιστατικό.