«Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε χθες η παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία» ξεκινάει το ρεπορτάζ. Αμέσως μετά όμως, ο ρεπόρτερ συνεχίζει: «Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτίθεται με κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά κύματα στις συγκεντρωμένες δυνάμεις των ΜΑΤ», με τη λεζάντα να γράφει «κατά κύματα οι επιθέσεις των αντιεξουσιαστών στα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Εντωμεταξύ, η κάμερα συνεχίζει να δέιχνει τα επεισόδια στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου αφενός, είναι γνωστό ότι εκεί ήταν μόνο το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αφετέρου, ακόμα κι αν κάποιος δεν το γνωρίζει, στα πλάνα υπάρχουν παντού ελληνικές σημαίες, στοιχείο που… δεν το λες και χαρακτηριστικό των αντιεξουσιαστών.

«Οι αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνε καταστημάτων και καφέ της παραλίας», συνεχίζει το ρεπορτάζ.Στη συνέχεια πάντως, οι τηλεθεατές του ΣΚΑΙ μάλλον θα έπαθαν… σύγχυση, καθώς τα πλάνα δείχνουν και πάλι τον χώρο στην παραλία, μόνο που αυτήν τη φορά γίνεται λόγος σωστά για «επίθεση ακροδεξιών, που είχαν παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης».

Τις αναφορές σε «αντιεξουσιαστές που επιτίθενται κατά κύματα» διαψεύδει ακόμα και η σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας του σταθμού, που γράφει συγκεκριμένα:

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου λίγο μετά τις 19.00, όταν μια ομάδα 100 περίπου νεαρών αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χρήση χημικών.

Τα επεισόδια στη συνέχεια μεταφέρθηκαν μπροστά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και αργά το βράδυ συνεχίστηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, ομάδες ατόμων άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Μάλιστα, σε προηγούμενο, σχεδόν ίδιο, ρεπορτάζ του σταθμού, που μεταδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, δεν υπάροχυν αναφορές σε «αντιεξουασιαστές»¬ και ακροδεξιούς και γίνεται απλά λόγος για «ομάδες διαδηλωτών»