Όπως αναφέρει ο 902.gr, Κλήση προκειμένου να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις έλαβαν 20 Βολιώτες. Ανάμεσά τους στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος (Κ. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Βλαχούτσος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θ. Βογιατζής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών – ΠΟΕΣΥ), της Τοπικής Διοίκησης (Απ. Νάνος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου), καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων της πόλης.

Η σχετική δικογραφία, με την κατηγορία της «παραβίασης οικιακής ειρήνης», σχηματίστηκε μετά από καταθέσεις αστυνομικών και συμβολαιογράφων στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, που ενήργησε σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, η οποία διέταξε προκαταρκτική έρευνα και έχει, ήδη, υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω. 

Πρόκειται για το δεύτερο «κρούσμα» σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς είχε προηγηθεί αυτό στη Λάρισα το Μάρτη του 2018 με κατηγορούμενους τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, και άλλα 6 άτομα.

Ανακοίνωση με την οποία ζητεί τον τερματισμό των διώξεων εξέδωσε το ΚΚΕ:

«Οι διώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς στα δικαστήρια του Βόλου, γκρεμίζουν συθέμελα όλες τις απάτες του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Λίγες μόλις ώρες μετά τις βαρύγδουπες αναφορές του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για το “νέο παγκόσμιο πρότυπο”, η κυβέρνηση προχωράει σε κρεσέντο καταστολής με στόχο να επιβάλλει σιγήν ιχθύος απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που διατηρεί και βαθαίνει.

Μαζί με τα χτεσινά και σημερινά “μπιλιετάκια” σε στελέχη του ΚΚΕ στην πόλη μας για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, σε λίγες μέρες γίνεται άλλο ένα αγροτοδικείο στη Λάρισα.

Αποδεικνύεται ότι “έξοδος” για την κυβέρνηση είναι η πιο σκληρή υπεράσπιση των μνημονιακών νόμων που ψήφισε με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, βάζοντας στο γύψο το δικαίωμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη διαμαρτυρία, όπως κάνει με το δικαίωμα στην απεργία. Οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών που πολλαπλασιάζονται στην κατά τα άλλα “εποχή του τέλους των μνημονίων”, συνοδεύονται με μέτρα για την τρομοκράτηση των λαϊκών οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, με μέτρα επιβολής και αποδοχής της παράδοσης των λαϊκών κατοικιών στις τράπεζες.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες».