Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε πως οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν την αντιλαϊκή πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολιτική νομισματικού ταμείου», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι προτάσεις του έχουν την ίδια λογική με αυτές του ΔΝΤ.

Του καταλόγισε πως ζητά τη συντριβή της εργασίας, ενώ  θεωρεί αχρείαστες τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και εκτιμά ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να δοθούν κίνητρα στους εργοδότες. Σχετικά με το Ασφαλιστικό, δήλωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη λογική ενός ασφαλιστικού συστήματος Πινοσέτ που θέτει σε κίνδυνο 1,5 εκατομμύριο επικουρικούς συνταξιούχους.

Τόνισε ότι σε περίπτωση που ο Κ. Μητσοτάκης εφαρμόσει την ιδιωτική επικουρική ασφάλιση, επειδή οι εισφορές των σημερινών ασφαλισμένων χρησιμοποιούνται για να πληρώνονται οι επικουρικές συντάξεις και εφόσον οι νέοι ασφαλισμένοι δεν εισφέρουν πλέον στο Ασφαλιστικό σύστημα, τότε θα δημιουργηθεί μια τεράστια τρύπα και έτσι είτε το κράτος θα πρέπει μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό να πληρώνει αυτές τις συντάξεις, είτε οι 1,5 εκατ. συνταξιούχοι δεν θα έχουν συντάξεις.

Παράλληλα, δήλωσε πως «ο  ομολόγησε ότι σκοπεύει να εφαρμόσει το αφορολόγητο που έχει ψηφιστεί να ισχύσει από 1/1 ενώ η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στη μη εφαρμογή του μέτρου νέων περικοπών στις συντάξεις από 1 Ιανουαρίου 2019.. Για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί για την κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή.