Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Α. Λοβέρδος εκτίμησε πως το διακύβευμα των επόμενων εκλογών θα είναι η κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο σκοπεύει στην ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν του αρκεί απλά η στρατηγική του ήττα.

«Στις επόμενες εκλογές το διακύβευμα θα είναι η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. Δεν είμαι υπερφίαλος ούτε προφήτης. Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δική μας αποδυνάμωση και η δική μας προοπτική είναι η δική τους αποδυνάμωση. Δεχόμαστε πίεση και από τις δύο πλευρές, και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως έχουμε υψηλή αυτοεκτίμηση και θα αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις αυτές. Θα ήθελα μαζί μας την Α .Διαμαντοπούλου και τον Γ. Φλωρίδη. Στόχος μας δεν είναι απλώς η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ταπείνωσή του. Όπως σωστά είπε η Φ. Γεννηματά να πάνε από κει που ήρθαν».

Σύμφωνα με τον βουλευτής της ΔΗΣΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «μόρφωμα» και δεν μπορεί να κατατάσσεται στα ευρωπαϊκά κόμματα, λόγω  ων λαϊκιστικών χαρακτηριστικών του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καταταγεί στα κόμματα της ευρωπαϊκής πολιτικής γεωγραφίας. Ο πολιτικός λόγος που εκφέρει είναι λόγος μίσους που τον πάει κοντά σε κόμματα λαϊκίστικα, δημαγωγικά».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει την τακτική του παρελθόντος, ενώ άφησε και πάλι αιχμές για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. «Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αδιατάρακτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τέσσερα χρόνια. Χρειάζεται πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επαναλάβει τις τρέλες του παρελθόντος. Δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες για τις συντάξεις, για το φορολόγητο, για τις αυξήσεις. Δείχνουν ότι δεν θα πάνε με Βαρουφακειάδα».

Τέλος, τόνισε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. «Περίμενα να γίνει πιο συγκεκριμένος για το πώς θα παραχθεί ο πλούτος. Ήταν ελλειμματικός στα θέματα της οικονομίας. Παραμονές της πρθυπουργίας του περίμενα να είναι πιο σαφής. Δηλαδή θα γίνουμε Αργεντινή; Πάλι θα μάθει η επόμενη κυβέρνηση στου λαού το σβέρκο;»