Την Τρίτη, επέτειο των 5 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλο Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ με τη λεζάντα «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο». 

Απαντώντας στην κριτική αυτή, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Άρης Πορτοσάλτε, ανέβασε το παρακάτω μήνυμα, υβρίζοντας τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη και όσους σχολίασαν αρνητικά, αλλά και επιρρίπτοντας την ευθύνη στο «ελεγχόμενο από το Μαξίμου» Αθηναϊκό Πρακτορείο

Βέβαια, στην απάντησή του και προσπαθώντας με κάποιον τρόπο να ρίξει την ευθύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Πορτοσάλτε ξέχασε ότι στο Μαξίμου εκείνη την περίοδο βρισκόταν ο Αντώνης Σαμαράς και η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και όχι αυτή που σύμφωνα με τον ίδιο «ελέγχει το ΑΠΕ».

Ακόμα και σ εκείνο το πρώτο δημοσίευμα του ΑΠΕ πάντως, γίνεται λόγος και για πολιτική αντιπαράθεση.

Επίσης, ο Πορτοσάλτε ξέχασε ότι τη μέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα, είχε συνέντευξη στο ραδιόφωνο με τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, προτρέποντας τους χρυσαυγίτες «να βρουν τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους». Ή πιο πρόσφατα, τον πόνο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για τον Ρουπακιά που είναι «ράκος», κ.α.

Μάλιστα, το λάθος του Πορτοσάλτε για το «ελεγχόμενο από το Μαξίμου ΑΠΕ», επι Σαμαρά, το έκανε retweet και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τελικά, αυτό που μένει ως συνήθως είναι το μήνυμα Πορτοσάλτε σαν σήμερα, πριν 5 χρόνια…