Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Θ. Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί με την άρση της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τους ΑΝΕΛ για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι πως η Τουρκία που αποτελεί εχθρό της Ελλάδας  δεν θέλει την επικύρωση της συμφωνίας που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι σωστή και έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Η ΠΓΔΜ δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα, εχθρός μας είναι η Τουρκία που δεν θέλει να λυθεί το σκοπιανό. Τις απόψεις μου τις έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φανεί ανακόλουθος στα όσα έχει δηλώσει.

Τόνισε ότι δεν θα πρέπει οι ΑΝΕΛ να συμβάλουν στην πτώση της κυβέρνησης, που κατά τη διάρκεια της θητείας της έχει συγκρουστεί μετωπικά με τη διαπλοκή και έφερε την ανάπτυξη. «Η κυβέρνηση που συγκρούστηκε μετωπικά με τη διαπλοκή, που έφερε ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας, πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση που κυνηγάει τις off shore δεν πρέπει να πέσει».

Αναγνώρισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος του, Πάνος Καμμένος, διατηρεί συνεπή στάση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ δήλωσε ότι ούτε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, θα συμβάλει στην πτώση της κυβέρνησης. «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κ. Καμμένο ότι είναι συνεπής εδώ και χρόνια στη θέση του για το μακεδονικό. Μιλάω συχνά με τον Κ. Ζουράρι και ξέρω ότι παρά την αντίθεσή του με τη σύνθετη ονομασία δεν πρόκειται να συμβάλει στην πτώση αυτής της κυβέρνησης».