Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, εξέφρασε τη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και την ελπίδα του για την έγκρισή της σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα δεκαετιών που θα καταστήσει «ευκολότερες» τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
 
«Τα Ηνωμένα Έθνη εμπλέκονται για δεκαετίες προσπαθώντας να βοηθήσουν τα δύο μέρη να φτάσoυν σε συμφωνία. Ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα κυρωθεί και στις δύο χώρες, την Ελλάδα και την πΓΔΜ» δήλωσε ο Αντ. Γκουτέρες, συμπληρώνοντας πως μία τέτοια εξέλιξη «θα καταστήσει ευκολότερο για μας να περιγράφουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών». Ακόμα, κληθείς να προβεί σε δήλωση εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου στα Σκόπια, είπε πως «θεωρούμε τη συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων πολύ θετική».
 
Παράλληλα, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ εξέφρασε την «ανυπομονησία» του για την έκθεση της απεσταλμένη του, Τζέιν Χολ Λουτ, προτού ληφθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.
 
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «σε σχέση με την Κύπρο, η Τζέιν Χολ Λουτ διεξάγει ακόμη ορισμένες επιπρόσθετες διαβουλεύσεις. Ασφαλώς, αναμένω το ίδιο ανυπόμονα με σας την έκθεσή της, για να δω πως προχωρούμε».