Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το μεσημέρι της Παρασκευή, ο νεαρός επιχείρησε να ληστέψει ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλαδστώνος 2, υπό την απειλή μαχαιριού. Ωστόσο, ο επίδοξος ληστής εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα.
 
Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο νεαρός εμφανίζεται να επιχειρεί να σπάσει την πόρτα της τζαμαρίας με έναν πυροσβεστήρα, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια εγκλωβίζεται στη βιτρίνα, σε χαμηλό σημείο. Τότε, εμφανίζονται δύο άγνωστοι που κλωτσούν τη βιτρίνα σπάζοντάς την, συνεχίζοντας με ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι, με τον νεαρό να πέφτει στο έδαφος αιμόφυρτος.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως, από τις εικόνες του βίντεο προκύπτει πλήθος ερωτημάτων, καθώς οι εικόνες από τις κινήσεις του και τις αποτυχημένες προσπάθειες να σπάσει τη τζαμαρία, παραπέμπουν σε τοξικοεξαρτημένο άτομο.
 
Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από φωτογραφίες από το σημείο, είναι πως όλα τα παραπάνω συνέβησαν υπό το βλέμμα της αστυνομίας που δεν παρενέβη σε κανένα σημείο του περιστατικού. Αφού χτυπήθηκε, οι άνδρες της ΕΛΑΣ του πέρασαν χειροπέδες και κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρός.

φωτογραφία από την Εφημερίδα των Συντακτών
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών, σε βαθμό κακουργήματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναζητείται ακόμη ένα άτομο που εμφανίζεται στο βίντεο να κλωτσά τον επίδοξο ληστή.
 
Τη Δευτέρα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή, ώστε ιατροδικαστής να διαπιστώσει τα αίτια του θανάτου του νεαρού, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως την υπόθεση θα διερευνήσει η ασφάλεια Αθηνών.