Σε βίντεο που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», γίνεται φανερό ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πίσω από το πογκρόμ κατά μεταναστών στις 12 Μαΐου του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, που σύμφωνα με το jailgoldendawn άφησε πίσω 12 άγρια μαχαιρωμένους και συνολικά 20 αλλοδαπούς που νοσηλεύτηκαν.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παραδέχτηκε πως οι χρυσαυγίτες οργάνωσαν το πογκρόμ κατά των μεταναστών. «Όλες αυτές οι εκδηλώσεις, οι ανοικτές δραστηριότητες στην ουσία εμείς τις στηρίξαμε. Να μεν ήταν οι κάτοικοι των Αθηνών που βγήκανε στο δρόμο, αλλά η  Χρυσή Αυγή τους οργάνωσε»

«Θα έρθουν μαζί μας τα ΜΑΤ»

Ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε τονίσει ότι αν η ΧΑ μπει στη Βουλή θα εξευτελίσει τους υπόλοιπους βουλευτές και αν χρειαστεί θα τους χαστουκίσουν. Παράλληλα, είχε αναφέρει πως «τα περίφημα ΜΑΤ» θα ταχθούν υπέρ του κόμματος του όταν έρθει η ώρα της σύγκρουσης.

Έχω να στείλω ένα μήνυμα Στις σφαίρες θα απαντήσουμε με σφαίρες. Στο διάολο και οι εκλογές τους και οι κάλπες τους. Εάν δε, τύχει να μπούμε στη Βουλή θα έχουμε να πούμε πολλά, πάρα πολλά. Τι θα κάνουν; Θα φέρουν ΜΑΤ στη Βουλή; Οκτώ θα είμαστε μέσα, φτάνουμε για όλους αυτούς, να τους εξευτελίσουμε και αν χρειαστεί να τους χαστουκίσουμε.

Αυτό δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν και θα το μάθει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Για αυτό το ανθρώπινο ποτάμι που προσπαθούν να το σταματήσουν με κάτι αστείους πραιτοριανούς, τα περίφημα ΜΑΤ που χτυπάνε τον λαό, θα αποδειχθούν πάρα πολύ λίγοι. Για να μη σας πω ότι την ώρα της σύγκρουσης θα έρθουν μαζί μας. Υπάρχει είδηση ότι η CIA προβλέπει βία και ταραχές στην Ελλάδα. Θα έρθουν αυτά πράγματα, ένα σας υπόσχομαι: Θα είμαστε οι νικητές. Ζήτω η νίκη».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» εδώ