«Οι γυναίκες βαρέθηκαν τον σεξισμό και τις διακρίσεις, κουράστηκαν με τις μισθολογικές ανισότητες» υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της, η Unia, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Ελβετίας. Κρατώντας πανό με συνθήματα, όπως «ισότητα τώρα», «κουραστήκαμε να περιμένουμε», «ίδια εργασία, διαφορετικοί μισθοί», έστειλαν σαφή μηνύματα στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στην κάτω Βουλή της χώρας για ένα νομοσχέδιο που θα διασφαλίζει περισσότερη εποπτεία για την ισότητα στις απολαβές μεταξύ των δύο φύλων.

Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων προβλέπεται στο ελβετικό Σύνταγμα από το 1981. Ωστόσο, οι γυναίκες εξακολουθούν να κερδίζουν κατά μέσο όρο 20% λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Ακόμα και συγκρίνοντας μόνο άνδρες και γυναίκες με ίδια εργασιακή θέση, «μια γυναίκα στην Ελβετία χάνει κατά τη διάρκεια της καριέρας της 300.000 ελβετικά φράγκα αποκλειστικά διότι είναι γυναίκα» κατήγγειλε η Κορίν Σάρερ, συνδικαλίστρια της Unia.