Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, ο άνδρας που έχασε τη ζωή του αφού χτυπήθηκε άγρια από τουλάχιστον δύο άνδρες, ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος, γνωστός για την ακτιβιστική του δράση για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας.
 
Σύμφωνα με βίντεο αυτόπτη μάρτυρα που δημοσιοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ο Ζ. Κωστόπουλος εμφανίζεται να επιχειρεί να σπάσει την πόρτα της τζαμαρίας με έναν πυροσβεστήρα, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια εγκλωβίζεται στη βιτρίνα, σε χαμηλό σημείο. Τότε, εμφανίζονται δύο άγνωστοι που κλωτσούν τη βιτρίνα σπάζοντάς την, συνεχίζοντας με ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι, με τον νεαρό να πέφτει στο έδαφος αιμόφυρτος. 
 
Σε νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε αργότερα το Σάββατο, ο 33χρονος, αφού έχει δεχθεί τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ, εμφανίζεται να δέχεται εκ νέου χτυπήματα στην πλάτη από τρίτο άτομο. Στη συνέχεια σηκώνεται σε κάτασταση αμόκ, ενώ φέρεται να κρατά ένα κομμάτι γυαλί. Αρχίζει να τρέχει, και παραπατώντας πέφτει επάνω σε παρακείμενα τραπέζια, και ακολούθως ακινητοποιείται από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που φέρονται να παρακολουθούν όλο το περιστατικό, όπως και πλήθος κόσμου, χωρίς να αντιδράσουν. 
 
Το απόγευμα του Σαββάτου, τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε βαθμό πλημμελήματος. Την ίδια ώρα, η αστυνομία αναζητά ακόμα έναν άνδρα, που εμφανίζεται μαζί με τον ιδιοκτήτη να χτυπά τον Κωστόπουλο. Σύμφωνα με τον συνήγορο του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, ο πρώτος υποστηρίζει πως δεν φέρει ευθύνη για τον θάνατο του 33χρονου. 
 
Πλέον, μετά και τη δημοσιοποίηση περαιτέρω πληροφοριών το Σάββατο, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι βαριά. Τόσο για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η φερόμενη απόπειρα κλοπής, αλλά και για το πως ο 33χρονος βρέθηκε μόνος του μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Ακόμη, για τις συνθήκες υπό τις οποίες οι δύο άνδρες που εμφανίζονται στο πρώτο βίντεο συνεχίζουν να τον χτυπούν άγρια, καθώς και για τη στάση της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες, βρίσκεται κοντά στο περιστατικό χωρίς να παρεμβαίνει.

Φως στα αναπάντητα ερωτήματα αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ την ίδια ώρα, οι αρχές φέρονται να εξετάζουν τα βίντεο που απεικονίζουν το περιστατικό.