Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν, που διήρκησε περίπου μια ώρα, βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα του Κυπριακού, των ευρωτουρκικών σχέσεων και η μείωση της έντασης στο Αιγαίο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ερντογάν απηύθυνε στον Α. Τσίπρα πρόσκληση να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, χωρίς να αναφέρεται πάντως συγκεκριμένη ημερομηνία.

Συμφωνήθηκε πως πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της συνεργασίας των αρχών των δύο χωρών για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, με σκοπό την περαιτέρω μείωση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, ενώ συμφωνήθηκε και η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και της εξάρθρωσης δικτύων διακινητών. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένες δράσεις.

Ο Ερντογάν επανέλαβε στον πρωθυπουργό πως η στάση της Τουρκίας παραμένει αμετακίνητη σχετικά με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και κατηγορούνται από την Τουρκία για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε σχέση με το Κυπριακό ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας σε δίκαιη και βιώσιμη λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και την υποστήριξη της στην επανεκκίνηση των δικοινοτικών συνομιλιών. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι διαβουλεύσεις για την ασφάλεια πρέπει να επανεκκινήσουν στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, όπως είχε διαμορφωθεί όταν τερματίστηκαν οι συνομιλίες στο Κραν Μοντανά