Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος της οδού Γλάδστωνος, που κατηγορείται πως ξυλοκόπησε τον Ζακ Κωστόπουλο την Παρασκευή, μετέβη και πάλι στην Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης, μετά την αναβολή που είχε πάρει η κατάθεση του το πρωί της Τρίτης λόγω ελλείψεων στο κατηγορητήριο.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, η οποία είχε επακόλουθο τον θάνατο, και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και ότι η πρώτη κίνησή του μόλις είδε τον Ζακ Κωστόπουλο στο κατάστημα ήταν να καλέσει την αστυνομία. 

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Έξω από το κτήριο είχαν μαζευτεί από νωρίς το πρωί περίπου 100 άτομα, που ζητούσαν την τιμωρία του, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν που έκαναν λόγο για δολοφονία του Ζ. Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η εκ των συνηγόρων της οικογένειας του 33χρονου Άννυ Παπαρούσου είχε επισημάνει ότι στη δικογραφία που κατατέθηκε αρχικά υπήρχαν τρομακτικές ελλείψεις, προσθέτοντας πως «η δικογραφία δεν θα είχε σχηματιστεί, αν δεν υπήρχε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα».

Την Παρασκευή η απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου

Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ο 55χρονος άνδρας, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο 55χρονος υποστήριξε πως δεν είχε καμία πρόθεση να του προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη, ενώ έκρινε πως κινδύνευε παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 33χρονος.

«Δεν υπήρχε καμία πρόθεση καταρχάς για μια βαριά σωματική βλάβη για τον δράστη. Ο δράστης ήταν σε αμόκ κατάσταση, σε επιθετικό αμόκ. Βρισκόταν εγκλωβισμένος μέσα στο κοσμηματοπωλείο στο οποίο είχε πάει για να κλέψει. Είχε βάλει και σε ένα σακουλάκι κάποια κοσμήματα. Είχε ανοίξει την ταμειακή, την είχε ρίξει κάτω. Τέλος πάντων, βλέποντας τον κόσμο απ’ έξω, προσπάθησε να βγει έξω.

Την ώρα που προσπάθησε να βγει έξω, κρατούσε στο χέρι του ένα μαχαίρι. Εγώ εκείνη την ώρα είδα σαν παρατηρητής το μαχαίρι και θεώρησα και έκρινα πως με το επιθετικό αμόκ που είχε, δεν υπήρχε περίπτωση να μη βγει έξω και να μη σκοτώσει κόσμο. Και αυτή ήταν η αντίδραση μου. Να τον περιορίσω σε αυτό τον χώρο, όσο μπορούσα να τον περιορίσω. Αφού κατάφερε να βγει έξω τον αφόπλισα και έχουμε αυτή την εξέλιξη. Κινδυνεύει η οικογένεια μου με όλα αυτά που έχουν γίνει».