«Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε απλώς ένας αριθμός μητρώου, αλλά άνθρωποι που μαζί με τις οικογένειές μας υπομένουμε κάθε χρόνο τις αντιξοότητες που έχει επιφέρει η παγκόσμια οικονομική κρίση, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα εισέλθουμε σε μια σχολική τάξη και θα βοηθήσουμε στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή που υπογράφουν 1.084 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων μηδενικής προϋπηρεσίας προς τον υπουργό Παιδείας.
 
Οι εκπαιδευτικοί, που υπάγονται στους πίνακες αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας, τονίζουν πως στην πλειοψηφία τους είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για τον συστηματικό αποκλεισμό τους από τις προσλήψεις αναπληρωτών, εξαιτίας της πολιτικής του υπουργείου να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς μόνον από τον πίνακα αναπληρωτών με προϋπηρεσία.
 
Οι ίδιο καταγγέλλουν πως από το 2009 «δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να βρεθεί ουσιαστική λύση από καμία κυβέρνηση, ούτε φυσικά από τη δική σας» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, και τονίζουν πως «Διαρκώς, νιώθουμε να υποτιμάται η νοημοσύνη μας, καθώς ούτε μέσω γραπτών εξετάσεων στον ΑΣΕΠ, ούτε μέσω διορισμών από τους πίνακες αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας δε μας δίδεται η ευκαιρία του αναφαίρετου δικαιώματός μας στην εργασία».
 
«Δώστε μας κίνητρα. Δώστε μας την ευκαιρία» καταλήγει η επιστολή προς τον Κ. Γαβρόγλου, την οποία υπογράφουν 1.084 εκπαιδευτικοί.
 
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των κλάδων μηδενικής προϋπηρεσίας: