«Η συμπεριφορά των αστυνομικών, πέραν της προφανούς αντίθεσης σε κάθε έννοια έννομης τάξης και πολιτισμού, συνιστά κακούργημα, είναι βασανισμός και τιμωρείται σαν κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα» δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ προσθέτει πως το υλικό θα κατατεθεί στην ανακριση και «θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες».

Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, η δικηγόρος προχώρησε σε δηλώσεις στο Omnia.tv, κάνοντας λόγο για απροθυμία των αστυνομικών αρχών να συνδράμουν στην ανάκριση και καταγγέλλοντας πολύ αργούς ρυθμούς στην όλη διαδικασία.

Όπως ανέφερε η Αν. Παπαρρούσου, η αστυνομία δεν έχει εξασφαλίσει παρά ελάχιστες καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων, που εκτιμώνται σε περισσότερους από 100. Παράλληλα, τόνισε ότι τα αιτήματα της πολιτικής αγωγής και του ανακριτή για την εξασφάλιση του βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες των καταστημάτων δεν έχουν ικανοποιηθεί, ενώ από τη δικογραφία απουσιάζουν πολύ σημαντικά τεκμήρια από τον τόπο του εγκλήματος.

Παρακολουθήστε τη δήλωση της Αν. Παπαρρούσου στο Omnia.tv: