Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Δημοσθένης Πάκος κατήγγειλε ότι «οι συνάδερφοί μου έχουν ήδη καταδικαστεί με αυτά που ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερα από αυτό που κάνουν οι συνάδελφοί μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του ασκήσανε την απολύτως απαραίτητη βία».

Όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου για το αν η «απολύτως απαραίτητη βία» ισχύει και για έναν άνθρωπο που είναι αιμόφυρτος, αναίσθητος και δεν απειλεί, ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών απάντησε: «Ξέρω ότι κάποιους θα τους ξενήσουν αυτά που λέω. Δεν θα τα πω για συντεχνιακούς λόγους. Θα τα πω γιατί είναι πραγματικότητα και δεν ανέχομαι, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ, να δικάζονται οι συνάδερφοί μου από πριν. «Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο  οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό γνωρίζουν. Τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί και να μη τραυματιστεί διερχόμενος πολίτης ή ο ίδιος αυτή είναι η πρακτική. Σ όποιον αρέσει».

Στη συνέχεια, ο κ.Πάκος δεν απάντησε ουσιαστικά όμως στις ερωτήσεις για τα σημεία του βίντεο όπου φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατάει με γυμνά χέρια το «μαχαίρι – πειστήριο» και ένας άλλος να κλωτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο. «Είδα το βίντεο και τις φωτογραφίες 100 φορές. Ξαναλέω, γιατί είναι σαν να υπερασπιζόμαστε συνέχεια παρακρατική ομάδα και όχι επαγγελματίες αστυνομικούς, οι άνθρωποι αυτοί πήγαν και μέσα σε δευτερόλεπτα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς τώρα τα λέμε όλα εύκολα. Εκείνη την ώρα, μέσα σε δευτερόλεπτα πρέπει να προστατεύοσυν τη ζωή τους, τους διερχόμενους και το άτομο που βρίσκεται σε παροξυσμό. Έχουμε συναδέρφους που πήγαν σε ανάλογα περιστατικά, γέμισαν αίματα και κάναν έξι μήνες να ακουμπήσουν τα παιδιά τους. Δεν μπορεί να υφίστανται αυτήν την κριτική. Χθες αυτή η ομάδα πιάσανε 40 κιλά ναρκωτικά. αύριο πώς θα πάνε να δουλέψουν με αυτήν την κριτική. Τους έχουν δικάσει εκ των προτέρων. Κριτική εκ τους ασφαλούς δεν μπορεί να γίνεται στην αστυνομία» 

Υπενθυμίζεται ότι σε νέο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, απεικονίζονται οι άνδρες της αστυνομίας να χτυπούν, να κλωτσούν και να τραβούν βάναυσα τον Ζακ Κωστόπουλο που βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος, λίγα μόλις λεπτά μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον 73χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου-ενεχυροδανειστηρίου και τον 55χρονο μεσίτη.

Στο βίντεο εμφανίζονται οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. να «επιχειρούν» να του περάσουν χειροπέδες, με τον Ζ. Κωστόπουλο να μην προβάλλει καμία αντίδραση. Ακόμη, στο βίντεο φαίνεται καθαρά ένας από τους αστυνομικούς να κρατά με γυμνό χέρι ένα μαχαίρι, το οποίο υποτίθεται πως έφερε ο νεκρός -πλέον- άνδρας.

Παρακολουθήστε το βίντεο: