Με την ιδιότητα του υπόπτου καλείται να δώσει εξηγήσεις η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα που κόστισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους. Η ίδια δήλωσε πως είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης, όπως έπραξε και τον Νοέμβριο του 2017.

«Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης», ανέφερε η Περιφερειάρχης.

Ως ύποπτοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.

Σύμφωνα με το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, οι παραπάνω καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής. Οι εμπλεκόμενοι φέρονται με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και να εξέδωσαν άδειες για ακίνητα πάνω σε ρέματα.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του Θάνου Καμήλαλη και της Τζένη Τσιροπούλου Η καταστροφή είχε φωτογένεια αλλά ποιος θυμάται τη Μάνδρα 4 μήνες μετά