Σκηνικό βίας και άγριας αστυνομικής καταστολής περιγράφουν κάτοικοι από τη νησί της Κέρκυρας, στην περιοχή της Λευκίμμης, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ. Τους τελευταίους μήνες, έρχονται αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ. Το τελευταίο διάστημα, λαμβάνουν χώρα μαζικές διαδηλώσεις κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, καθημερινές οδομαχίες με τα ΜΑΤ, ενώ τα σκουπίδια έχουν ήδη αρχίσει να ξεφορτώνονται στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, την Κυριακή έλαβε χώρα για ακόμα μία φορά στη Λευκίμμη έντονη αστυνομική καταστολή, με τα ΜΑΤ να ρίχνουν κρότου λάμψης στον κόσμο που βρισκόταν στην περιοχή του ΧΥΤΑ, με τις καταγγελίες να κάνουν λόγο και για τον ξυλοδαρμό ενός 23χρονου.
 
Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κουλούρης κατήγγειλε στην τοπική τηλεόραση του Start TV ότι αστυνομικές δυνάμεις τον ξυλοκόπησαν άγρια την ώρα που περνούσε από την περιοχή, κάνοντας λόγο για γροθιές και κλωτσιές, ενώ περιγράφει πως «παίζανε μαζί μου και με την ψυχολογία μου. Τους έλεγε ο επικεφαλής  της διμοιρίας να με αφήσουν, με άφηναν και μετά από λίγο, με ξαναχτυπούσαν».
 
Όπως ανέφερε ο 23χρονος στην καταγγελία του:
 
«Με περικύκλωσε η διμοιρία  και καθώς τους εξηγούσα ότι πηγαίνω μαζί με την κοπέλα μου , να ελέγξω τα ρεύματα του καραβιού στο οποίο εργάζομαι , δέχθηκα την πρώτη γροθιά στο πρόσωπο.
 
Χτυπούσαν με γροθιές, σφαλιάρες και κλοτσιές… Εκείνη την στιγμή, τους φώναζε: Μη με χτυπάτε στο χειρουργείο παιδιά, έχω πρόβλημα. Με έκαναν σκουπίδι, επειδή τους είπα ότι πάω στην δουλειά μου. Παίζανε μαζί μου και με την ψυχολογία μου. Τους έλεγε ο επικεφαλής  της διμοιρίας να με αφήσουν, με άφηναν και μετά από λίγο, με ξαναχτυπούσαν.
 
Φοβόμουν να τους κοιτάξω στα μάτια, μήπως μου έκαναν περισσότερα, μήπως με συνελάμβαναν. Έχω γνωματεύσεις από τους γιατρούς. Θα ήθελα να βρεθεί άμεση λύση και να βρεθούν και οι υπεύθυνοι, γιατί εγώ θα μπορούσα να ήμουν νεκρός»
 
Παρακολουθήστε το βίντεο με τη μαρτυρία του 23χρονου:
 

 
Παρά την επώνυμη καταγγελία του 23χρονου, μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη, έγινε γνωστό πως η ιατροδικαστής που εξέτασε τον νεαρό Κουλούρη υποστηρίζει πως από την εξέτασή του δεν προκύπτει περίπτωση ξυλοδαρμού του, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του απεικονιστικού ελέγχου για το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα.

Υπερνθυμίζεται πως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ Λευκίμμη: Μία βρώμικη ιστορία περιβαλλοντικής υποβάθμισης και καταστολής, «ανάμεσα στα τραγελαφικά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, πολλοί κάτοικοι της περιοχής που έχουν χωράφια δίπλα στο ΧΥΤΑ υποχρεώνονται να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι πηγαίνουν στα χωράφια τους, για να ασχοληθούν με γεωργικές εργασίες και δεν έχουν σκοπό να παρεμποδίσουν τη μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ!».