Μιλώντας στον Ant1, η Φ. Γεννηματά έδειξε ανοικτή σε ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τονίζοντας ότι «πρόκειται για τα τρία κόμματα που έχουν χειριστεί την κρίση, έχουν χειριστεί συμφωνίες και προγράμματα και θα πρέπει να διαπραγματευτούν σκληρά την αλλαγή των δυσβάστακτων όρων που έχει επιβάλει ο κ. Τσίπρας σε αυτή τη χώρα».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ δεν θα έδινε λύση στα προβλήματα του ελληνικού λαού, ενώ εκτίμησε πως η συμμαχία ανάμεσα στα τρία κόμματα θα κάνει τους δανειστές να υποχωρήσουν σχετικά με τα πολύ μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. «Ελάτε να κάνουμε μια μεγάλη κυβέρνηση, ώστε να πάει στους εταίρους και να τους πει: δεν βγαίνουμε με 3,5% πλεόνασμα. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει μια αυτοδύναμη Δεξιά ως τη λύση στα προβλήματά του».

Όπως τόνισε, δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, ούτε θα συμμετέχουν απλά για να βγαίνουν οι αριθμοί των βουλευτών της κυβέρνησης. «Δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει τον νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις. Δεν θα μπούμε σε μία κυβέρνηση απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί και να υπάρξει δεδηλωμένη. Εμείς έχουμε καταθέσει το “Σχέδιο Ελλάδα” και τους καλούμε να μας πουν που συμφωνούν και που διαφωνούν».