Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης, η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, τόνισε πως τα όσα καταγράφονται στο νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, και απεικονίζει τον Ζ. Κωστόπουλο λίγο το αιματηρό περιστατικό του κοσμηματοπωλείου – ενεχυροδανειστηρίου με δύο άνδρες, προσδίδουν άλλη διάσταση στα γεγονότα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, πως τα ίδια πρόσωπα εμφανίζονται και σε άλλα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί.

 
«Φαίνεται να παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, καταγράφονται πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο και καθ' όλη τη διάρκεια της κακοποίησης του θανόντος» υπογράμμισε η Α. Παπαρούσου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη τα πρόσωπα αυτά να εντοπιστούν και να καταθέσουν στον ανακριτή.
 
Η δικηγόρος υπογράμμισε ακόμη πως πλέον έχει καταρριφθεί το αρχικό σενάριο περί ληστείας, κλοπής ή οποιασδήποτε άλλης επιθετικής ενέργειας, σημειώνοντας πως «αν και τα δεδομένα θα αναλυθούν περισσότερο ως προς τα πρόσωπα που συμμετέχουν, θα πρέπει τα άτομα αυτά να να αναζητηθούν, να ταυτοποιηθούν και να καταθέσουν στον ανακριτή».
 
Επικαλούμενη μάλιστα κατάθεση μάρτυρα που έχει καταθέσει πως ο Ζ. Κωστόπουλος φώναξε «βοήθεια», και μία ακόμη που έχει τις προηγούμενες ημέρες περιγράψει το περιστατικό όπως απεικονίζεται στο βίντεο, τόνισε πως «αναδύεται μια άλλη πραγματικότητα μάλλον εκφοβισμού του, η οποία θα αναλυθεί από κάθε λεπτομέρεια».
 
Η δικηγόρος επανέλαβε για ακόμα μία φορά πως η διερεύνηση της υπόθεσης προχωρά με προβλήματα, σημειώνοντας πως οι έρευνες κινούνται «περίεργα αργά», στάθηκε στο γεγονός πως «δεν έχουμε τα δεδομένα που θα έπρεπε να είχαμε, όπως συμβαίνει σε όλες τις δικογραφίες». 
 
«Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κι άλλα βίντεο. Το θέμα είναι ποιος τα έχει και γιατί δεν τα εισφέρει στην ανάκριση προκειμένου να έχουμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης;» αναρωτήθηκε η Α. Παπαρούσου.

Παρακολουθήστε το νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη: