Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γ. Σγουρός ανακοίνωσε πως θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη της Αττικής μέσα από τις τάξεις του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι δεν έλειψε ποτέ από την Περιφέρεια Αττικής και επιστρέφει για «να ξαναφέρει την κανονικότητα» στην Περιφέρεια.

Χαρακτήρισε «αποτυχημένη» την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι «σε όλους τους τομείς παρουσιάζει υστέρηση και οπισθοδρόμηση» και υποστήριξε πως θα διεκδικήσει και πάλι τη θέση (είχε ηττηθεί το 2014 από τη Ρένα Δούρου) γιατί δεν αντέχει να βλέπει την Περιφέρεια να παραπαίει.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν είμαι περαστικός από την αυτοδιοίκηση. Διεκδικώ ξανά την Περιφέρεια γιατί δεν αντέχω να βλέπω έναν οργανισμό που παραδώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε υποδειγματική κατάσταση να παραπαίει, κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος», ανέφερε ο Γ. Σγουρός και πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξανανιώσουν απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι, όπως ένιωσαν με την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική τον Ιούλιο.