Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τους στην Εξεταστική, οι ορκωτοί λογιστές Νίκος Σύκας, Δημήτρης Γώγος και Νίκος Κούντας που έχουν οριστεί για ερευνήσουν λογιστικά το ΚΕΕΛΠΝΟ, τόνισαν ότι δεν μπόρεσαν να φέρουν σε πέρας μια ολοκληρωμένη έρευνα.

«Αυτό που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν μόνο ο απολογισμός. Αλλά και οι οικονομικοί απολογισμοί δεν ήταν πλήρεις, δεν είχαν καταγράψει έσοδα και έξοδα. Δεν είχαμε στοιχεία ώστε να μπορούμε να πούμε ότι προέρχονται από εισπράξεις ή πληρωμές. Το συμπέρασμά μας ήταν ότι οι οικονομικοί απολογισμοί δεν ήταν πλήρεις και δεν μπορούμε να κρίνουμε που καταλήγουν».

Ξεκαθάρισαν ότι «σε καμία περίπτωση δεν αναφέρουμε τη λέξη έλλειμμα». Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» ανέφεραν ότι εντόπισαν στους απολογισμούς αδήλωτες δαπάνες «ειδικού σκοπού» 87,1 εκατ. ευρώ για τις χρήσεις από 2010 έως 2013. «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δαπάνες ειδικού σκοπού οι οποίες δεν απεικονίζονται στους απολογισμούς».

Παράλληλα, δήλωσαν πως την περίοδο 2010 – 2011 δεν είχαν συνταχθεί οικονομικές καταστάσεις, ενώ την περίοδο 2012 – 2014 δεν υπήρχαν λογιστικά βιβλία με βάση τις διατάξεις νόμου. «Ζητήσαμε στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν μας δόθηκαν. Δεν μας δόθηκαν ούτε οι συμφωνίες που είχε συνάψει το ΚΕΕΛΠΝΟ», ανέφεραν και πρόσθεσαν ότι «μέχρι το 2009 υπήρχε έλεγχος, μετά δεν βγάζεις άκρη».

Ο  πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, τόνισε ότι «εάν υπήρχαν ποσά που δεν συμπεριλήφθηκαν στους ισολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ το θέμα από μόνο του είναι για εισαγγελέα, καθώς υποκρύπτονται σοβαρά ποινικά αδικήματα». Τέλος, ανέφερε ότι εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για τον λόγο που οι λογιστές δεν είχαν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους.

«Σημαντική αποκάλυψη στην σημερινή συνεδρίαση ήταν η πληροφορία ότι διαχρονικά υπήρξαν δαπάνες που πιθανόν δεν είχαν συμπεριληφθεί στους ετήσιους απολογισμούς που το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας. Το ύψος τους σύμφωνα με παραδοχή της τέως Οικονομικής Υπευθύνου του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε σε δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ. Οι εξεταζόμενοι ορκωτοί λογιστές βεβαίωσαν ότι δεν τους είχε παραδοθεί αυτή η πληροφορία η οποία, βέβαια, γεννά πάρα πολλά ερωτηματικά τόσο για το λόγο που δεν περιλαμβάνονταν στους απολογισμούς όσο και για την προέλευση, τους σκοπούς και τους αποδέκτες αυτών των δαπανών».