Έντονες δείχνουν να είναι οι αντιθέσεις εντός του κόμματος των ΑΝΕΛ σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς φαίνεται να σχηματίζονται στρατόπεδα ανάμεσα σε αυτούς που δεν προτίθεται να ρίξουν την κυβέρνηση και σε αυτούς που είναι διατεθειμένοι να το πράξουν για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Θ. Τοσουνίδης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι αντίθετοι στο να στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, αν ο Κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί πως δεν θα κάνει πίσω στο ζήτημα της ονομασίας.

«Εάν ξεκάθαρα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώσει ότι δεν παραχωρεί όνομα την επόμενη μέρα, αν θα είναι αυτός κυβερνήτης της χώρας, τότε ανοίγει η συζήτηση. Μπορούμε να συζητήσουμε. Εάν δεσμευτούν επιτέλους πως αυτή είναι η γραμμή της ΝΔ, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».

Η τοποθέτηση του έφερε την έντονη αντίδραση του Θ. Παπαχριστόπουλου, που υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να στηρίξουν την πρόταση μομφής «από τους ανθρώπους της διαπλοκής, της διαφθοράς και της μιντιακής δικτατορίας, των Offshore και των οικονομικών παραδείσων». Κάλεσε τον εκπρόσωπο Τύπου να είναι πιο προσεκτικός σε όσα λέει.

«Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός. Δεν ξέρω τι λέει ο κ. Τοσουνίδης και αν έκανε λάθος και το διόρθωσε, ξέρω ένα πράγμα και μιλάω για τον εαυτό μου. Πρόταση μομφής από τους ανθρώπους της διαπλοκής, της διαφθοράς και της μιντιακής δικτατορίας, των Offshore και των οικονομικών παραδείσων, δεν θέλω να ονοματίσω κανέναν, ο Παπαχριστόπουλος και όχι μόνο, δεν συμπλέει. Παλέψαμε για αυτά τα πράγματα για 3,5 χρόνια και δεν τα πετάμε. Αν ο κ. Τοσουνίδης έκανε λάθος ή όχι μου είναι αδιάφορο. Τέτοια πρόταση μομφής δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε και καλά θα κάνει ο κ. Τοσουνίδης να είναι πιο προσεκτικός».