Ο Γ. Πατούλης θα διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής στις εκλογές της άνοιξης του 2019, με τη στήριξη της ΝΔ. Ο Πάνος Σκουρλέτης Ανακοίνωσε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ρένα Δούρου θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία. Σημειώνεται ότι προ ημερών ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη με το ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας πως «δεν αντέχω να βλέπω έναν οργανισμό που παραδώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε υποδειγματική κατάσταση να παραπαίει, κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος».

Οι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Στις περιφέρειες Αττικής και Ιονίων Νήσων ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους νυν περιφερειάρχες Ρένα Δούρου και Θόδωρο Γαλιατσατο. Στη Δυτική Μακεδονία θα στηρίξει το Θόδωρο Καρυπίδη, τον οποίο δεν είχε στηρίξει στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές. Στη Δυτική Πελοπόννησο θα στηρίξει το Γιώργο Δέδε, στη δυτική Ελλάδα τον Απόστολο Κατσιφάρα, στην ανατολική Μακεδονία Θράκη τον Κώστα Κατσιμίγα και στη Στερεά Ελλάδα το Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στη ΝΔ ο επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας και επί σειρά ετών πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, Παναγιώτης Νίκας, θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Φάνης Σπανός, θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.