Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος, που συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις μίας από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες όπλων παγκοσμίως. Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση του με τη διοίκηση της εταιρείας «συζήτησαν τα προγράμματα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion και τις δυνατότητες συνεργασίας της αμερικανικής εταιρείας με την ΕΑΒ».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιστότοπος στρατιωτικού περιεχομένου militaire.gr διατυπώνει ερωτήματα για τη συνεργασία με τους εν λόγω εμπόρους όπλων, κάνοντας ειδική αναφορά στις προειδοποιήσεις της Αμερικανικής Πολιτικής Αεροπορίας προς την ελληνική, αναφορικά με το σημαντικό ρίσκο να υπάρξει πρόβλημα συνεργασίας του ραντάρ AESA με το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, η Lockheed διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής κατευνάσει τους φόβους που εκφράζονται.
 
«Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να ξεκινήσει η αναβάθμιση και κάπου στη μέση να ενημερωθούμε ότι τελικά η Αμερικανική ΠΑ είχε δίκιο. Που συνήθως δίκιο έχει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η μοναδική επιλογή που θα υπάρχει θα είναι να αρχίσουμε να συζητάμε για νέο σύστημα αυτοπροστασίας. Κι αυτό σημαίνει χάσιμο χρόνου και περισσότερα χρήματα. Δεν έχουμε καθόλου χρόνο και ήδη η ολοκλήρωση του προγράμματος το 2028 είναι πολύ μακρινή. Για τα χρήματα η κατάσταση είναι ήδη γνωστή και το πρόγραμμα όπως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε κυμαίνεται στο 1,5 δις δολάρια» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, καλώντας σε απαντήσεις το υπουργείο και την εταιρεία.
 
Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός επισκέφθηκε τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και το πανεπιστήμιο Joint Special Operations στην αεροπορική βάση Mac Dill.