Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Σ. Δανέλλης ρωτήθηκε για τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη, που έχει δηλώσει ότι αν ο Πάνος Καμμένος δεν ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές. Κράτησε αποστάσεις από τον επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας πως σε περίπτωση που η συμφωνία περάσει από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να απομονωθεί διεθνώς.

«Αλίμονο στην Ελλάδα αν η ΠΓΔΜ καταφέρει να ολοκληρώσει θετικά τις βαριές υποχρεώσεις συνταγματικής αναθεώρησης για αλλαγή του ονόματος της χώρας και άρσης των αλυτρωτικών προβλέψεων και στη συνέχεια εμείς αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας. Η διεθνής απομόνωση και η απώλεια κάθε αξιοπιστίας και κύρους είναι βέβαιες για την Ελλάδα.

Η δε προσφυγή στις κάλπες για το θέμα αυτό μας βάζει μπροστά σε βέβαιες περιπέτειες πολιτικής αστάθειας, όταν η πολλαπλά κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία επιβάλλει το κλείσιμο τού τόσο κοστοβόρου και ψευδεπίγραφου Μακεδονικού προβλήματος και την ενασχόλησή μας με τα πραγματικά και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που έπρεπε απρόσκοπτα να μας απασχολούν (εύθραυστη οικονομία, ελληνοτουρκικές σχέσεις, άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρώπη). Είμαι βέβαιος, λοιπόν, πως αν βρεθούμε μπροστά σε ένα τόσο κρίσιμο δίλημμα, το Ποτάμι θα σταθμίσει τη θέση του με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει ο κάθε ένας από εμάς».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης μετώπου ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι, δήλωσε ότι θα ήταν μια εθνικά επωφελής κίνηση που θα μπορούσε να αποτελέσει μεταβατικό στάδιο  για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015, για την ανάρμοστη σχέση με τους ΑΝΕΛ ήταν ίσως η μόνη βιώσιμη στον κυνισμό της εξουσίας. Το Σεπτέμβριο του 2015, ασφαλώς, όφειλε να επιχειρήσει τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Επειδή όμως όσο κι αν ακούγεται κοινότοπο, πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, θα ήταν εθνικά επωφελές, ΚΙΝΑΛ και ΠΟΤΑΜΙ να προσέφεραν εναλλακτική, ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο- Φεβρουάριο όταν προέκυψε το Μακεδονικό, για μια προοδευτική κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής περιόδου, στη βάση ενός μίνιμουμ προγραμματικού πλαισίου».