«Σήμερα πέραν των φανταστικών διαλόγων από συνομιλία που δεν έγινε από τις ΗΠΑ, τις Βάσεις που ήδη υπήρχαν, ξεπερνώντας τα όρια του κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού αυνανισμού με εμφανίζουν στο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει» ανέφερε με ανάρτησή του μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο υπουργός Άμυνας, την ώρα που και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι αναφορικά με τον ίδιο. 
 
Άλλωστε, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην αναφερθεί καθόλου στον συγκυβερνήτη του προσωπικά. Μάλιστα, καθώς σε αναφορά του ο Α. Τσίπρας διαμήνυσε πως «Καλό είναι όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο. Και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε, όχι όταν δεν πρέπει», το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε λίγο αργότερα να αποσαφηνίσει πως ο πρωθυπουργός εννοούσε τον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα.
 

 
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο υπουργός Άμυνας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη στην «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, λίγο μετά την επιστροφή του από το πολύκροτο ταξίδι του στις ΗΠΑ.