Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Γ. Σταθάκης δήλωσε ότι δεν αποκλείεται αύξηση στην τιμή του ρεύματος «εάν τα co2 (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) πάνε από το 9 στο 22», προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο «θα είναι ανησυχητικό και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο ο Γ. Σταθάκης είχε υποστηρίξει πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές του ρεύματος. «Η ΔΕΗ εφαρμόζει μία εκπτωτική πολιτική και είναι στη διακριτική ευχέρειά της να κάνει ό,τι θέλει με τις εκπτώσεις, αλλά δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του ρεύματος. Ο ανταγωνισμός θα συνεχίσει να ευνοεί τη μείωση των τιμών του ρεύματος, όπως έγινε πέρυσι, οπότε η τιμή του ρεύματος είχε μείωση 6% με βάση τη Eurostat».

Αναφερόμενος στην εξαγορά της εταιρίας προμήθειας ενέργειας EDS της ΠΓΔΜ από τη ΔΕΗ και τα επικριτικά σχόλια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν σκιές καθώς έχουν ακολουθηθεί όλες οι διεθνείς πρακτικές και έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι.

«Την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα. Ακολουθήθηκαν όλες οι διεθνείς πρακτικές και έγιναν όλοι οι έλεγχοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η τελευταία χρονιά αυτής της εταιρείας ήταν ζημιογόνα και άλλες πέντε ήταν κερδοφόρες και φέτος θα είναι κερδοφόρα».

Ερωτηθείς για την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και στελέχη της κυβέρνησης, έκανε λόγο για συμμαχία που τυπικά μπορεί να συνεχίσει μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 151 βουλευτές που χρειάζεται σε περίπτωση που καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ενώ επανέλαβε ότι δεν χρειαστεί νέα μείωση στις συντάξεις τον Ιανουάριο του 2019.

«Το επίμαχο θέμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Μάρτιο άρα μέχρι τότε είναι διασφαλισμένη η συνοχή και η συνέχεια της κυβέρνησης. Η πρόταση δυσπιστίας είναι ευπρόσδεκτη αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα να επιτύχει. Από 11 Ιανουαρίου και μετά μπορεί η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής αλλά τεκμαίρεται ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει 15ι βουλευτές. Από διαδικαστική άποψη η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Οι συντάξεις δεν θα κοπούν. Είναι πειστικά τα επιχειρήματά μας».

Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση διασφάλισε πως η ΔΕΗ δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, καθώς η κυβέρνηση τους ανέτρεψαν τα σχέδια των προκατόχων τους. «Εμείς ανατρέψαμε τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης που προωθούσε ένα πακέτο ιδιωτικοποιήσεων το οποίο αλλάξαμε, διατηρήσαμε το 51%, ακυρώσαμε τη μικρή ΔΕΗ».