Μιλώντας στην ΕΡΤο το πρωί της Δευτέρας, ο Πάνος Σκουρλέτης αναγνώρισε μεν το «θετικό» της απόφασης του υπουργού Άμυνας να δώσει διευκρινύσεις για τις «προσωπικές» του απόψεις αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζοντας ωστόσο την αντίφαση της διαφωνίας του σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα. 
 
«Είναι θετικό ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις, πρώτα απ' όλα ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις, και δεύτερον ότι την κύρια ευθύνη για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής την έχουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών» σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ωστόσο την «μεγάλη αντίφαση».
 
«Είναι μία μεγάλη αντίφαση, με βάση όσα ο ίδιος λέει, ότι οι λόγοι που οδήγησαν στο σχηματισμό της παρούσας κυβέρνησης, ήταν τρεις: να βγούμε από το πρόγραμμα, να υπάρξει η παραγωγική ανασυγκρότηση, να χτυπηθεί η διαφθορά. Άρα πώς έρχεσαι και υπονομεύεις αυτή την συμφωνία, λέγοντας ότι θα ρίξω αυτή την κυβέρνηση, πριν ολοκληρώσει τον συνταγματικά προβλεπόμενο κύκλο της και προτάσεις την γνωστή από πριν διαφωνία γύρω από τα εθνικά ζητήματα; Εδώ νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος εκ μέρους του» σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης.
 
Παράλληλα, ο Π. Σκουρλέτης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, « όσο και να μην χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης η παρούσα κυβέρνηση, αν τεθεί τέτοιο ζήτημα».
 

«Αυτά είναι τα “ρουσφέτια” που του ζήτησα»

 
Στο μεταξύ, την αντίδραση του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου, προκάλεσαν οι αναφορές του Πάνου Καμμένου στο πρόσωπό του το πρωί της Δευτέρας, καθώς ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «ρουσφέτια» που του ζήτησε ο βουλευτής.
 
Ο Σ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ News 247, υποστήριξε πως τα ζητήματα στα οποία αναφέρεται ο Π. Καμμένος αφορούν ζητήματα που έθεσαν οι βουλευτές Τρικάλων, αναφορικά  με τη λειτουργία δύο στρατοπέδων στην περιοχή.
 
«Τα ζητήματα που είχαμε θέσει οι βουλευτές Τρικάλων είναι η μετονομασία του στρατοπέδου στρατηγού Καβράκου και ένα άλλο στρατόπεδο να γίνει ιστορικό μουσείο. Αυτά είναι τα ρουσφέτια. Προφανώς τον ενόχλησε ότι η κριτική σχετικά με τη στάση του στις ΗΠΑ και τη διαφοροποίησή του σε κεντρικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.