Όπως καταγγέλλουν η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ, το λιμάνι της Κέρκυρας μετατρέπεται  «με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς σε χώρο ''στάθμευσης'' αμερικανικών και άλλων πολεμικών πλοίων». Καλούν σε κινητοποίηση στο λιμάνι την Τρίτη στις 19:00.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Κέρκυρας έχει καταπλεύσει το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS New York». Το συγκεκριμένο πλοίο είναι αποβατικό και λειτουργεί ως μία πλωτή στρατιωτική βάση, ενώ μεταφέρει ελικόπτερα, βαριά οχήματα κλπ.

«Η αξιοποίηση του λιμανιού της Κέρκυρας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που ξαναμοιράζοντας τη γη για τα κέρδη των μονοπωλίων τους ματώνουν καθημερινά τους λαούς και στην περιοχή μας, πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής. Στο πλαίσιο των ''διευκολύνσεων'' που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και σύσσωμο το αστικό κράτος με όλους τους μηχανισμούς και τους κρίκους του στους ΑμερικανονΝΑΤΟικούς και Ευρωενωσιακούς ιμπεριαλιστές, το λιμάνι της Κέρκυρας μετατρέπεται με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς σε χώρο ''στάθμευσης'' αμερικανικών και άλλων πολεμικών πλοίων, σαν αυτό που αντικρίζει και σήμερα όποιος βρεθεί πλησίον του χώρου», αναφέρουν σε ανακοίνωση το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.