Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου και τις δεσμεύσεις που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους υπουργούς του για τη συμφωνία των Πρεσπών, το ΚΚΕ αναφέρει πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το ότι μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ότι είναι ουτοπικό να ζητείται από τους ΑΝΕΛ να μην ταυτίζονται με τη Δεξιά και την ακροδεξιά.

«Από ότι φαίνεται το μόνο πρόβλημα του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι η μη διατάραξη της κυβερνητικής συνοχής, με αφορμή το Σκοπιανό κι όχι φυσικά η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, την οποία και έκανε γαργάρα, αφού συνιστά επίσημη κυβερνητική πολιτική. Από κει και πέρα το να ζητάς από τους ΑΝΕΛ να μην ταυτιστούν με τη δεξιά και την ακροδεξιά, είναι σαν να ζητάς από κάποιον να μην ταυτίζεται με τον εαυτό του».

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, έκανε λόγο για «κακόγουστη παράσταση», επισημαίνοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενδιαφέρονται μόνο για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. «Αφού χθες τα συμφώνησαν, σήμερα ο κ. Τσίπρας παρακαλεί τον κ. Καμμένο να μην τον ρίξει”. Η καρέκλα τους πάνω απ' όλα, την ώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τα μέτρα τους. Αλλά η αυλαία της παράστασης θα πέσει γρήγορα».