Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να διαψεύσει τα περί σύγκρουσης Κοτζιά – Καμμένου ενώ διευκρίνισε ότι «δεν υπήρχε κανένα θέμα στις σχέσεις Τσίπρα-Κοτζιά».

«Σ' όλα τα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός πορεύτηκαν μαζί» τόνισε, στο πλαίσιο αυτό και πρόσθεσε:
«Ο πρωθυπουργός έχει έναν συγκεκριμένο στόχο να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών, από εκεί και πέρα το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν σαφές ότι δεν θα επιτρέπει και την ασυνείδητη πρόκληση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης αλλά και δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε διγλωσσία».

«Αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός», ανέφερε επίσης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και αφού εξήρε τη «θεμελιώδη συμβολή» του κ. Κοτζιά σ' αυτή, χαρακτήρισε τη συμφωνία «κεντρικό πολιτικό στόχο» της κυβέρνησης παρά την εκπεφρασμένη διαφωνία του Π. Καμμένου.

«Θα κατανοούσα τους λόγους της παραίτησης του Κοτζιά αν η κυβέρνηση είχε δείξει σημάδια για αλλαγή στάσης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν ο πρωθυπουργός λέει μετά την παραίτηση Κοτζιά ότι δεν επιλέχθηκε η εγκατάλειψη της πολιτικής στο Μακεδονικό για χάρη του Καμμένου έστειλε μήνυμα με δύο αποδέκτες. Ότι παρά το σεβασμό για τις αντίθετες απόψεις πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τα όρια της κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι «δεν είναι κατανοητό γιατί παραιτήθηκε ο Κοτζιάς».

Υποστήριξε επίσης ότι «ο υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό θεωρώ ότι δεν ισχύει μετά το υπουργικό Συμβούλιο. Θεωρώ ότι ο κ. Καμμένος από την επόμενη του υπουργικού  Συμβουλίου δεν θα επαναλάβει τις απειλές του». Αν το κάνει, πρόσθεσε, «τότε θα υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Καμμένος νομίζω ότι κατανόησε το μήνυμα του πρωθυπουργού».

Ο Πάνος Σκουρλέτης απέφυγε να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες που φέρονται να αντάλλαξαν οι δύο υπουργοί για τα μυστικά κονδύλια. «Και τα δύο υπουργεία διαχειρίζονται δικά τους κονδύλια» είπε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο είχε υποστηρίξει και χθες, σε συνέντευξή του στο Kontra, όπου υπογράμισε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί υπέβαλε την παραίτησή του ο κ. Κοτζιάς.