Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Θ. Φωτίου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου σχετικά με το θέμα των αστέγων, λέγοντας ότι «επεξεργαζόμαστε την εθνική στρατηγική για τους άστεγους, την οποία θα καταθέσουμε μέσα σ’ έναν μήνα στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή, εν όψει του χειμώνα, ετοιμάζουμε εγκύκλιο προς όλους τους δήμους, συντονιζόμαστε, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε πρόβλημα που θα δημιουργηθεί».

Σχετικά με το θέμα της εθνικής στρατηγικής, η Θ. Φωτίου επισήμανε πως αναμένεται το σχέδιο της κυβέρνησης να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον επόμενο μήνα. «Άμεσα επεξεργαζόμαστε την εθνική στρατηγική για τους άστεγους, την οποία θα καταθέσουμε μέσα σ’ έναν μήνα στη Βουλή, ώστε πια να υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο εργαλείο για τους άστεγους με εκπροσωπήσεις των αστέγων και τα πάντα. Μιλάμε για εθνική στρατηγική». Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο ότι «οι άστεγοι έχουν πλέον οργανωθεί σε δευτεροβάθμιο σωματείο», τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά η κυβέρνηση αποκτά συνομιλητή».

Προανήγγειλε, ανάμεσα σε άλλα, τη δημιουργία μόνιμου ψηφιακού μηχανισμού καταγραφής του προβλήματος των αστέγων. «Όπως ήταν αυτό που κάναμε πιλοτικά, τώρα θα φτιάξουμε μόνιμο ψηφιακό μηχανισμό. Αυτός τι κάνει; Παρακολουθεί κάθε μέρα, συνδέει όλες τις δομές μεταξύ τους, όλες τις πληροφορίες, όχι ο ένας να μην ξέρει τι κάνει ο άλλος και να μην ξέρουμε στο τέλος πού βρίσκεται ο άστεγος. Άρα, είναι ένα ψηφιακό εργαλείο, με το οποίο τον παρακολουθούμε κάθε μέρα».

Τέλος, ανέφερε ότι επίδομα στέγασης θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου. «Έρχομαι στο επίδομα στέγασης. Κύριε Παπαχριστόπουλε, το εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Θα έχετε τη χαρά, όπως και όλη η Βουλή, να το ψηφίσετε μέσα στον Νοέμβρη. Είναι τελευταίο στη σειρά, αλλά όχι έσχατο. Πρόκειται για μια μεγάλη ενίσχυση για να κρατήσουμε τις οικογένειες στο σπίτι, να μην βγουν στον δρόμο. Θα μπορούσα να πω πολλά. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε και μια εγκύκλιο προς όλους τους δήμους. Πρόκειται για την ετοιμότητα που γίνεται κάθε χρόνο και την ξέρετε. Συντονιζόμαστε από το Υπουργείο όλοι οι δήμοι ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα, με αίθουσες θερμαινόμενες, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε πρόβλημα που θα δημιουργηθεί».