Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu,  συνεχίζει να μεγαλώνει η λίστα με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ της 28ης Σεπτεμβρίου, αλλά και το τσουνάμι που ακολούθησε

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, Sutopo Purwo Nugroho, επιβεβαίωσε ότι επισήμως οι νεκροί είναι 2.256, ενώ την ίδια στιγμή 223,751 έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους. Η κυβέρνηση έχει διακόψει τις έρευνες από τις 12 Οκτωβρίου, θεωρώντας νεκρούς όσους συνεχίζουν να αγνοούνται. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται από εθελοντές. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.600.

Σημειώνεται ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει προσφερθεί στη χώρα δεν επαρκεί, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα βασικά αγαθά. Για τον λόγο αυτό, τις πρώτες μέρες είχε παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις πλιάτσικο καταστημάτων από τους πολίτες, προκειμένου να επιβιώσουν. Ο στρατός της χώρας έχει πάρει το ελεύθερο από την κυβέρνηση να πυροβολεί τους πολίτες όταν δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του.