Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του ηγέτη του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) της Τουρκίας, Ντογού Περιντσέκ, ο οποίος αναφέρει ότι οι πηγές του προέρχονται από αξιόπιστες πηγές της υπηρεσίας ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιντσέκ για το πτώμα του Κασόγκι, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά στις 2 Οκτωβρίου στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι η Σ. Αραβία παραδέχθηκε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ότι ο Κασόγκι όντως σκοτώθηκε στην πρεσβεία της, ωστόσο απέδωσε το γεγονός σε «αψιμαχία» ανάμεσα στον δημοσιογράφο και σε άτομα που συνάντησε εντός της πρεσβείας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του Κασόγκι, η πρεσβεία της Σ. Αραβίας επιστράτευσε σωσία του, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό ότι ο δημοσιογράφος δεν έφυγε ποτέ από την πρεσβεία. Συγκεκριμένα, δύο ώρες αφού είχε φτάσει στην πρεσβεία ο Κασόγκι, εμφανίζεται στις κάμερες να βγαίνει από την πρεσβεία ένας άνδρας φορώντας τα ίδια ρούχα με τον Κασόγκι καθώς και τα γυαλιά του, προφανώς ώστε να καταγραφεί στις κάμερες ότι ο δολοφονηθείς αποχώρησε από την πρεσβεία.