Όπως αναφέρει το 902.gr, η πορεία πραγματοποιήθηκε προς την αμερικανική πρεσβεία, με τους συμμετέχοντας να φωνάζουν συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα», ενώ έξω από το υπουργείο Άμυνας παραχώρησε ομιλία ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 
 
Σημειώνεται πως το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο πολύμορφων δράσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, στις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες».
 
 
«Ο Τσίπρας προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Καμμένο, για να μπορεί να πουλάει ψευτοαριστερά συνθήματα “γαρνιρισμένα” με μια δήθεν “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, για να κοροϊδεύει λαϊκές δυνάμεις. Τους προδίδουν, όμως, τα αίσχη που έχουν κάνει μέχρι τώρα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουτσούμπας, ενώ παρέθεσε μία σειρά από στρατιωτικές βάσεις στην οποία ήδη δραστηριοποιείται το ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα:
 
  • «Η Σούδα, που εκπληρώνει γενικότερο κεντρικό ρόλο στους πολέμους και επεμβάσεις στη Λιβύη, στη Συρία, γενικότερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία χρόνια!
  • Κοντά στο Άκτιο, που είναι η βάση των AWACS, δηλαδή των ιπτάμενων κατασκοπευτικών αεροπλάνων, προστέθηκε και η Λάρισα. Με τις νέες ιπτάμενες δολοφονικές μηχανές των drones.
  • Στον Άραξο προτίθενται να μεταφέρουν, με βάση την “ξύλινη γλώσσα” του ΝΑΤΟ, τα λεγόμενα “ειδικά όπλα”, που, αν τα μεταφράσουμε στην καθομιλουμένη, είναι τα πυρηνικά όπλα, που και στο παρελθόν ήταν αποθηκευμένα σε αυτή την βάση και στη συνέχεια είχαν απομακρυνθεί, μετά και από τους σκληρούς αγώνες του λαού μας, αλλά και λόγω των συγκεκριμένων στοχεύσεων των ιμπεριαλιστών εκείνη την περίοδο.
  • Στην Αλεξανδρούπολη σχεδιάζεται η δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων, που όλα δείχνουν πως θα είναι και βάση ηλεκτρονικού πολέμου με ρόλο στη Βαλκανική και στη Μαύρη Θάλασσα, για τον έλεγχο από το ΝΑΤΟ των στενών του Βοσπόρου και της διόδου προς και από τη Μαύρη Θάλασσα.
  • Στο Στεφανοβίκειο του Βόλου μεταφέρουν επιθετικά ελικόπτερα.
  • Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το ΝΑΤΟικό στρατηγείο.
  • Νέες βάσεις επιδιώκονται να στηθούν ή να αξιοποιηθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Μακεδονία, στα νησιά, όπως στη Σύρο και την Κάρπαθο.
  • Η κυβέρνηση δεν αμελεί στο ελάχιστο τη συμμετοχή στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, όπως αυτή που ξεκινάει σε λίγες μέρες, στις 25 Οκτώβρη, με την επωνυμία “Trident Junctures”, με τη συμμετοχή 50 χιλιάδων στρατιωτικών, δεκάδων αεροπλάνων και πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα και με σενάριο περικύκλωσης της Ρωσίας.
  • Ταυτόχρονα, αναβαθμίζει τις στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ, το κράτος που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό. Προσπαθεί να καλλιεργήσει την αντίληψη στο λαό πως με διάφορες τριγωνικές και άλλες σχηματικές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο θα γίνουμε τάχατες πιο ασφαλείς».
 
Ακόμη, έθεσε ερωτήματα προς τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, σχολιάζοντας αναφορά του πως σε κάθε μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη, υπάρχει γραφείο του ΝΑΤΟ. 

 
«Ρωτάμε: Υπάρχουν στελέχη στα προαναφερόμενα ΝΑΤΟικά γραφεία που υπηρετούν σε μόνιμη βάση τις ιμπεριαλιστικές αποστολές; Γιατί τα γραφεία αυτά δεν περιλαμβάνονται στα οργανογράμματα των μονάδων; Είναι μυστικά; Κι αν ναι, ποιοι ακριβώς τα γνωρίζουν; Ποιο είναι το κόστος αυτών των υπηρεσιών, αλλά και η συνολική δαπάνη της χώρας για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ;» ήταν τα ερωτήματα του Γ.Γ. του ΚΚΕ.
 
«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού μας, τον περιπαίζουν και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τους δήθεν διαφορετικούς ρόλους Τσίπρα – Καμμένου. Οι δυο τους παίζουν το γνωστό παιχνίδι, “του καλού και του κακού χωροφύλακα”. Μα έχουν πάντα κοινό σκοπό. Να εκβιάσουν τη συνείδηση του λαού, να τον σύρουν στην ίδια κοινή γραμμή, αυτή της υπόκλισης στον ευρωατλαντισμό και τα ανίερα σχέδιά τους. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο κοινός παρανομαστής με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δ. Κουτσούμπας, κλείνοντας την ομιλία του με το αίτημα «Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα».