Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι προϊστάμενοι δικαστές των δικαστικών υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, τάσσονται υπέρ του πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ, και «παρακαλούν να διευκολυνθεί» η διενέργεια του πλειστηριασμού, σημειώνοντας μάλιστα πως «κάθε αναβολή ή ματαίωση αυτού θα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στους πρώην εργαζόμενους».

Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως «δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση ατόμων που δεν έχουν κάποια σχέση» με την πλειστηριασμό, ζητάει να φέρουν ταυτότητα και τραπεζική επιταγή όσα άτομα πλησιάζουν, και σημειώνει πως επιτρέπεται η πρόσβαση των δικηγόρων που ενδιαφέρονται.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι καλούν σε στήριξη κατά της διενέργειας του πλειστηριασμού, την Πέμπτη στις 11 στα δικαστήρια.

«Οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟΜΕ ζητάμε την στήριξη της κοινωνίας στον εδώ και 7 χρόνια συνεχιζόμενο αγώνα για το δικαίωμα μας να συνεχίσουμε να έχουμε εργασία, το δικαίωμα μας να μπορούμε να μεγαλώσουμε και να σπουδάσουμε τα παιδιά μας. Ενάντια στις μεθοδεύσεις των αφεντικών που διαλύουν την παραγωγή και τις ζωές μας. Για εργασία με αξιοπρέπεια, για εργοστάσια που ανήκουν στην κοινωνία» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ ζητώντας την στήριξη από σωματεία εργαζομένων, από εργατικές συλλογικότητες, από συνδικαλιστικά σχήματα, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και από κάθε εργαζόμενο και άνεργο που «νιώθει στο πετσί του την καταπίεση των αφεντικών και της πολιτικής εξουσίας και να έρθει στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να καταφέρουμε να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς που σκοπό έχουν την παρεμπόδιση στη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου» αναφέρουν, μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους.

Σημειώνεται πως, αναφορικά με την Αθήνα, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ» καλεί την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Την Πέμπτη 25 Οκτώβρη ξεκινάει ο τρίτος γύρος πλειστηριασμών (με επικίνδυνα μειωμένο τίμημα) για τα οικόπεδα και τις εγκαταστάσεις σε μέρος των οποίων λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ. Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ και οι Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης στον αγώνα τους καλούν σε μαζική κινητοποίηση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα για να αποτραπεί και αυτή τη φορά η απόπειρα καταστολής του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος. Για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος της εργασίας, χωρίς εκμετάλλευση, με ισότητα και αξιοπρέπεια, και του περάσματος της οικονομίας στα χέρια της κοινωνίας».

Διαβάστε την ανακοίνωση των δικαστών: