Στην Ολομέλεια εισήχθη η συζήτηση του νομοσχεδίου για το πόθεν έσχες. Ανάμεσα σε άλλα, στο νομοσχέδιο ορίζεται ρητά ότι η υποχρέωση για την υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης καταλαμβάνει και το πρόσωπο με το οποίο ο υπόχρεος έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Στο σχέδιο νόμου έχουν περιληφθεί και διατάξεις για το αρμόδιο όργανο που θα λαμβάνει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και για τα στοιχεία που κρίνεται σκόπιμο να μην δημοσιοποιούνται, «ρύθμιση που αφορά στον μικρό αριθμό δηλώσεων που δημοσιεύονται».

Θεσπίζονται παράλληλα ποινικά αδικήματα και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές στην περίπτωση που σύζυγος, μέρος του συμφώνου συμβίωσης ή εν διαστάσει σύζυγος παραλείπει να δηλώσει τα δικά του περιουσιακά στοιχεία ή των ανήλικων τέκνων τους μετά την πάροδο της προβλεπόμενης προθεσμίας ή εάν δηλώσει αυτά ανακριβώς ή ελλιπώς.

Με το νομοσχέδιο επανακαθορίζεται η διαδικασία, το αντικείμενο και η έκταση του ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιείται εντός πενταετίας από τη λήξη του έτους υποβολής και, κατ΄εξαίρεση, μέχρι τη συμπλήρωση της ποινικής παραγραφής των αδικημάτων, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αυτών.

Τα όργανα ελέγχου δεν υπόκεινται κατά τη διάρκεια του διενεργούμενου ελέγχου σε περιορισμούς περί τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου των στοιχείων, έχουν δε πρόσβαση στο Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών.