«Ο εν λόγω κύριος (ο Πάνος Καμμένος) διατεινόταν παντού ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προσωπική πρωτοβουλία του Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτά έβγαινε και έλεγε έξω. Ότι δήθεν ο ΥΠ.ΕΞ., δηλαδή εγώ, κινούμαι μόνος μου και πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχε άγνοια. Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξή του στο «ΚΡΗΤΗ TV» την Τρίτη.
 
Οι αναφορές αυτές, διανθισμένες από πλήθος σχολίων βρέθηκαν στο στόχαστρο αρκετών στελεχών της αντιπολίτευσης, με τον Πάνο Καμμένο να αντιδρά με καθυστέρηση 48 ωρών για να τις διαψεύσει. 
 
«Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου , εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες» ήταν η ανάρτηση του υπουργού Άμυνας στο twitter το μεσημέρι της Πέμπτης.
 

 
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως «Δεν έχω ακούσει τον Πάνο Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα».
 
«Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι. Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Υπήρχε πολιτική διαφωνία και υπάρχει με τους ΑΝΕΛ σε σχέση με την ΠΓΔΜ. Εμείς είμαστε περήφανοι για τη συμφωνία» ανέφερε ο Χρ. Σπίρτζης για την επίμαχη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.