Μεταγωγή ενός άλλου άνδρα, στη θέση του κατηγορούμενου αστυνομικού, πραγματοποίησαν αστυνομικοί στη Νίκαια, με σκοπό να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας άλλος άνδρας, πιθανότατα αστυνομικός, υποδύεται τον κατηγορούμενο για τη ληστεία των Πακιστανών, με το κεφάλι του καλυμμένο από ένα μπουφάν, το οποίο μάλιστα φαίνεται να κρατάει χωρίς χειροπέδες. Σκοπός, να μην καταγράψουν οι κάμερες τον κατηγορούμενο αστυνομικό.
 
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης ο αστυνομικός με τρία ακόμα άτομα φορώντας κουκούλες μπήκαν σε διαμέρισμα στη Νίκαια Αττικής, όπου διέμενε ομάδα Πακιστανών και αφαίρεσαν κούτες με λαθραία τσιγάρα, 325 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος των ενοίκων του διαμερίσματος σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και περί όπλων. Από την περασμένη Παρασκευή, ο αστυνομικός βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος του.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στην κάμερα της τηλεόρασης του Alpha και στα μάτια δημοσιογράφων, και όταν έγινε αντιληπτό, αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν ρωτώντας για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν φραστικά, χαρακτηρίζοντάς τους, μεταξύ άλλων, «ρουφιάνους».
 
«Δεν πρόκεται σίγουρα για Αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Αυτό που έκαναν ήταν αντιπερισπασμός. Απ' ότι φαίνεται πρόκειται για αστυνομικούς υπηρεσιών του Πειραιά που πήγαν εκεί για να συμπαρασταθούν στον αστυνομικό που ήταν στον ανακριτή» φέρεται να σχολίασαν «πηγές» της αστυνομίας που μετέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.
 
Σημειώνεται πως, την ίδια ώρα, μετέφεραν τους υπήκοους του Πακιστάν ξυπόλητους και χωρίς καμία κάλυψη. 
 
Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ, που περιλαμβάνει το επίμαχο βίντεο: