«Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας», τόνισε ο Τραμπ.  «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. “Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ κατονόμασαν τον Σέζαρ Σαγιόκ, 56 ετών, ως δράστη στην υπόθεση με την αποστολή δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ένα άτομο συνελήφθη στην περιοχή του Μαϊάμι σχετικά με τα υπόπτα δέματα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο άνδρας που συνελήφθη στη Φλόριντα σε σχέση με την υπόθεση των 12 δεμάτων που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και εστάλησαν σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι ο βασικός και πιθανόν ο μόνος ύποπτος, δήλωσε αξιωματούχος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι την Τριτηγ, η Μυστική Υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για την προστασία των πρώην και νυν υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ανέφερε ότι τα δέματα εντοπίστηκαν στα κέντρα διαλογής της αλληλογραφίας, πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, δηλαδή στα σπίτια των δύο κορυφαίων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το δέμα που είχε ως παραλήπτρια τη Χίλαρι Κλίντον βρέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ενώ εκείνο που είχε σταλεί στον Ομπάμα εντοπίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί, κατά τον συνήθη έλεγχο ρουτίνας της αλληλογραφίας τους. Κανένας από τους δύο δεν διέτρεξε κίνδυνο. Δέματα επίσως, εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία του CNN, του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος και βουλευτών των Δημοκρατικών