Σύμφωνα με τον Guardian, oι συνολικά  2.158 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη αύξησαν αθροιστικά τον πλούτο τους κατά 1,4 τρισ. δολάρια το 2017. Το ποσό αυτό, όπως προσθέτει το δημοσίευμα, υπερβαίνει το ΑΕΠ της Ισπανίας ή της Αυστραλίας. 

Η UBS σημειώνει ότι βλέπουμε ένα ρυθμό αύξησης σημαντικά μεγαλύτερο από αυτόν στις αρχές του 20ου αιώνα όταν κυριαρχούσαν μεγάλες οικογένειες σαν τους Ρότσιλντ και τους Βάντερμπιλτ. Καθώς σταδιακά οι οικογένειες φέρνουν στον κόσμο νέες γενιές μελών, ο αιώνας μας θα δει νέες εκτεταμένες οικογένειες με μεγάλο πλούτο στα χέρια τους.

Πέρυσι το κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μεγάλωσε κατά 179 μέλη, από τα οποία τα 40 μπήκαν χάρη στην περιουσία που κληρονόμησαν. Οι δισεκατομμυριούχοι άνω των 70 αναμένεται να κληροδοτήσουν 3,4 τρισ. δολάρια τα επόμενα 20 χρόνια. Το 2017 έφυγαν από τη ζωή 44 δισεκατομμυριούχοι που κληροδότησαν πάνω από ένα δισ. δολάρια ο καθένας. 

Όπως δείχνει και το σχετικό γράφημα του Guardian, οι περισσότεροι από τους δισεκατομμυριούχους βρίσκονται τις ΗΠΑ, ωστόσο η ταχύτερη αύξηση παρατηρείται στην Κίνα,. Μάλιστα εκεί, μέσα σε 12 χρόνια, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε από τους 16 στους 373.