Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, αεροσκάφος με 189 επιβαίνοντες κατέπεσε στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών. Είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα Τζακάρτα και είχε προορισμό την Πανγκάλ Πινάν, στο νησί Μπανγκά. Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ 13 λεπτά μετά την απογείωση του. Ο Μοχάμεντ Σιαούγκι της υπηρεσίας ερευνών και διάσωσης δήλωσε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμα αν υπάρχουν επιζώντες». Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, Sutopo Purwo Nugroho, ανήρτησε βίντεο όπου διακρίνονται κομμάτια του αεροσκάφους.


Όπως μεταδίδει το BBC, η εταιρία Lion Air ισχυρίζεται ότι το αεροσκάφος είχε περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους, ενώ ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν ιδιαίτερα έμπειροι, έχοντας καταγράψει περισσότερες από 11.000 ώρες πτήσεις συνολικά.

«Δεν μπορούμε ακόμα να πούμε τι ευθύνεται για την πτώση. Είμαστε πολύ μπερδεμένοι με την εξέλιξη, καθώς επρόκειτο για καινούργιο αεροπλάνο», ανέφερε ο Έντουαρτ Σιράτ της εταιρίας. Πληροφορίες του Russia Today αναφέρουν ότι το βράδυ της Κυριακής είχε αναφερθεί τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης του από Ντενπασάρ στην Τζακάρτα αλλά οι μηχανικοί που το επιθεώρησαν έκριναν ότι ήταν σε θέση να απογειωθεί κανονικά  το πρωί της Δευτέρας.


Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής το πλέον πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδονησία είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2014, μετά τη συντριβή αεροσκάφους της AirAsia που εκτελούσε πτήση από τη Σουραμπάγια στη Σιγκαπούρη. Είχαν χάσει τη ζωή τους 162 άνθρωποι.