Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κίνηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για την αποστολή κλήσεων στους υπόπτους, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της έρευνας, ενώ στην επόμενη φάση αναμένεται να καθοριστεί και η ποινική αποτίμηση του εισαγγελικού λειτουργού για την όλη υπόθεση, καθώς και την περαιτέρω πορεία της δικογραφίας.
 
Όπως αναφέρεται, οι πρώτες κλήσεις αφορούν την οικογένεια Κουτσολιούτσου, δηλαδή τον ιδρυτή και πρώην πρόεδρο της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, την παραιτηθείσα αντιπρόεδρο της εταιρείας, Κατερίνα Κουτσολιούτσου, και τον διευθύνων σύμβουλο και μέλος του ΔΣ, Γιώργο Κουτσολιούτσο, ως ύποπτοι για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι πρώτοι τρεις φαίνεται πως κλήθηκαν να εμφανιστούν τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ωστόσο σημειώνεται πως ήδη οι συνήγοροι τους προσέρχονται στον εισαγγελέα για να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας, με τη διαδικασία των καταθέσεων να αναμένεται να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα. 
 
Οι υπόλοιπες επτά κλήσεις αφορούν τρία μέλη του ΔΣ της Folli Follie, τον οικονομικό διευθυντή, τον επικεφαλής του λογιστηρίου, τον ορκωτό λογιστή που υπέγραψε ισολογισμούς, με βασικό προς το παρόν αυτόν του 2017, και τον επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία. Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να επεκταθεί η έρευνα και στις ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών, με πρώτη υπόλογη την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
 
Οι κληθέντες έχουν τεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας, καθώς ήδη έχουν τεθεί σε καθεστώς δέσμευσης περιουσιακά στοιχεία τους μετά από αιτήσεις που υπέβαλε ο Γ. Δραγάτσης στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Με δύο βουλεύματα, που εκδόθηκαν κατόπιν των εισαγγελικών αιτημάτων, έχει διαταχθεί «πάγωμα» τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και χρηματοπιστωτικών τίτλων που κατέχουν οι δέκα εμπλεκόμενοι.
 
Η έρευνα για την εταιρεία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, με αρχικό υλικό μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τη μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από τη Folli Follie, όπως ταμιακά διαθέσιμα κ.ά. Η Επιτροπή στρεφόταν κατά της εταιρείας και για «παρεμπόδιση ελέγχου», ο οποίος ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM), όπου αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.
 
Διαβάστε περισσότερα για «το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο του 21ου αιώνα στην Ελλάδα», καθώς και για τις προεκτάσεις που αναμένεται να λάβει το ζήτημα, στο «Folli Follie: Απάτη μου, συρρίκνωσα τις ευθύνες».