Όπως ανέφερε ο ίδιος ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας στον λογαριασμό του στο facebook, εντασσόταν στη «σκληροπυρηνική» νεολαία της Βόρειας Ηπείρου, μεταξύ αναρτήσεων εικόνων αγίων και του γέροντα Παΐσιου, μηνύματα όπως «Μολών Λαβέ» και καλέσματα για την ένωση της Βόρειας Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και «μήνυμα» του δικτάτορα, Ιωάννη Μεταξά.

 

 

Ποια είναι η ΜΑΒΗ

 
Δεσπόζουσα θέση σε μία από τις αναρτήσεις του Κ. Κατσίφα που ανέβασε στο κατακόρυφο την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, είχε ανάρτηση για το ΜΑΒΗ, το Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου.
 
Όπως υπενθυμίζει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το ΜΑΒΗ ήταν υπεύθυνο για ένα χτύπημα ομάδας κομάντο στην ελληνοαλβανική μεθόριο, το 1994 και ενόσω η ένταση στα Βαλκάνια βρισκόταν σε έξαρση. 
 
Συγκεκριμένα, στις 10 Απριλίου του 1994, η οργάνωση πέρασε σε στρατόπεδο της Επισκοπής και σκότωσε δύο Αλβανούς στρατιωτικούς και τραυμάτισε ακόμη έξι, ενώ απέσπασε και όπλα από το αλβανικό στρατόπεδο, τα οποία και φωτογράφισε στην επίμαχη φωτογραφία. Η κίνηση αυτή είχε ως στόχο να προκληθεί πολεμική σύρραξη με την Αλβανία, ενώ αγκαλιάστηκε και από τον φασιστικό Στόχο, που υπερασπίστηκε την «εθνικά δίκαιη» ενέργεια της ΜΑΒΗ, ενώ προανήγγειλε και νέα χτυπήματα. 
 
Στο χρονικό που παραθέτει το ίδιο δημοσίευμα:
 
  • 10/4/94. Μια ομάδα ένστολων κουκουλοφόρων πραγματοποιεί επιδρομή σε αλβανικό στρατόπεδο νεοσυλλέκτων δίπλα στο βορειοηπειρωτικό χωριό Επισκοπή, σκοτώνει έναν στρατιώτη και έναν αξιωματικό, τραυματίζει σοβαρά τρεις άλλους και «απαλλοτριώνει» καμιά δεκαπενταριά όπλα. Το ίδιο βράδυ αναλαμβάνει την ευθύνη το «Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου» (ΜΑΒΗ) με προκήρυξη στην «Ελευθεροτυπία».
  • 6/10/94. Νέα προκήρυξη του ΜΑΒΗ στην «Ελευθεροτυπία» με φωτογραφία της σημαίας της οργάνωσης, των λαφύρων της και λεπτομέρειες για την ενέργεια. Σαφής αντιγραφή της μεθοδολογίας της 17Ν μετά τις ενέργειες στο Συκούριο και το Πολεμικό Μουσείο.
  • 19/3/95. Σύλληψη 7 υπόπτων σε νυχτερινό μπλόκο της ΕΛΑΣ στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στα δυο τους οχήματα ανακαλύπτονται 6 Καλάσνικοφ με 878 σφαίρες, 2 πιστόλια Τοκάρεφ με 42 σφαίρες, 1 ασύρματος, μαχαίρια, στρατιωτικές στολές, μάλλινες κουκούλες κ.λπ. Ακολουθούν άλλες δυο συλλήψεις υπόπτων και ανακαλύπτονται κρησφύγετα όπλων στην Καισαριανή και την Παλλήνη. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ ταυτοποιεί 8 από τα κατασχεθέντα με τα όπλα της φωτογραφίας που είχε στείλει το ΜΑΒΗ.
  • 7/3/96. Πρόταση του εισαγγελέα Πατσή για μετατροπή του κατηγορητηρίου. Το συμβούλιο αποδέχεται την πρόταση. Γίνονται δεκτοί οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων και αποφυλακίζονται.
  • 20/2/97. Η δίκη των κατηγορουμένων καταλήγει στην καταδίκη τους ως …απλών λαθρεμπόρων όπλων σε ποινές 3-4,5 ετών με αναστολή.
  • 19/5/99. Το εφετείο μειώνει τις ποινές σε 18-20 μήνες.
 
Αξίζει όμως να σταθούμε και σε μερικές ακόμα πληροφορίες που υπενθυμίζει δημοσίευμα του documentonews.gr, καθώς στα όσα συνέβησαν τότε εμφανίζεται σημαίνον στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα περιγράφει τις μεθοδεύσεις που έλαβαν χώρα για να καταλήξουν οι δράστες του τρομοκρατικού και προβοκατόρικου χτυπήματος να κατηγορηθούν ως απλοί έμποροι όπλων.
 
Όπως αναφέρεται, το άλλοθι του επικεφαλής των συλληφθέντων, Γιώργου Αναστασούλη, ήταν πως την ημέρα της επίθεσης στην Επισκοπή, εκείνος βρισκόταν στο ιδρυτικό συνέδριο του «Ελληνικού Μετώπου». Τους ισχυρισμούς του φέρεται να επιβεβαίωσε και ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, Μάκης Βορίδης, ενώ ο αντίκτυπος του ισχυρισμού αποτυπώθηκε και από τις εμφανώς ελαφρύτερες κατηγορίες, και τελικά ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους.